De la juniorii lui Juventus, la CS Mioveni

0
0

  • Povestea lui Massaro, în presa italiană



Zilele trecute, presa italiană a publicat un reportaj cu Davide Massaro, fotbalistul italian de la CS Mioveni. Site-ul www.europaacalcio.it a acordat jucătorului un spaţiu larg, în care acesta şi-a spus povestea, de când a plecat de la echipele de junior ale lui Juventus şi până a ajuns la CS Mioveni.


Massaro a povestit conaţionalilor cum a făcut pasul în România şi ce obiective are în acest sezon cu echipa argeşeană. Jurnaliştii italieni au prezentat oraşul în care fotbalistul evoluează şi apoi l-au lăsat pe Massaro să povestească mai multe aspecte ale carierei sale.
“Experienţă de neuitat!”
“Mioveni este un mic oraș românesc de 32.000 de suflete, lângă Pitești, a cărui ambițioasă echipă de fotbal își propune să-și croiască un rol important pe scena națională. CS Mioveni, este fondat în 2000, joacă în Liga 2 și a participat de două ori în liga superioară, ajungând şi în semifinala Cupei României în 2007-2008. De aici, Davide Massaro , un atacant născut în 1998 din Bassano del Grappa, speră să facă o schimbare în carieră luptându-se să găsească oportunităţi în Italia. „Sunt un jucător de atac, un al doilea atacant, dar îmi place și să joc mijlocaș ofensiv. M-am născut și am crescut în zona Vicenza și pasiunea pentru fotbal m-a însoțit întotdeauna, de când am început să fac primii pași. Mi-a plăcut să dau cu piciorul la orice, mai ales la minge ” , aşa se prezintă Massaro , care a făcut primii paşi în fotbal la juniorii lui Juventus. „Într-adevăr, am fost când eram foarte mic la Juve, m-am antrenat şi la Vicenza unde m-am maturizat și mi-am îmbunătățit jocul din toate punctele de vedere datorită îndrumării unor mari antrenori, printre care Marco Zanchi . La Juve , oricât de scurtă, a fost o experiență de neuitat. M-a făcut să înțeleg ce înseamnă să faci parte dintr-un club grozav, cu o mentalitate câștigătoare. Din păcate, din diverse motive, nu existau condiții pentru a continua la Torino, dar rămâne o etapă fundamentală în creșterea mea ”.
A luat Cupa în San Marino
De la Primavera Vicenza (echipa a doua a clubului), Massaro s-a transferat mai întâi la Carrarese și apoi la Ascona, în Elveția, iar în micul stat San Marino, el are în sfârșit ocazia să-și arate calitățile. „Treceam printr-o perioadă dificilă, incapabil să găsesc o echipă în Italia. Până la urmă a sosit o ofertă de la Tre Fiori. Am acceptat fără rezerve, pentru că știam că mă duc acolo să lupt pentru un trofeu și că voi găsi mediul ideal pentru a reveni la o formă bună. Așa a fost ” . Au fost 12 goluri în 24 de apariții și cucerirea Cupei Titano, şi astfel s-a deschis calea către un campionat mai competitiv. „După ce am avut evoluţii bune în San Marino, atenția altor cluburi către mine a crescut. Agentul meu a cercetat piața din România, intrând în negocieri cu CS Mioveni. De ceva vreme îmi doream să joc în străinătate și când s-a ivit ocazia am luat imediat hotărârea. Când m-am mutat a fost greu, mai ales că nu ştiam limba, dar m-am acomodat până la urmă bine, iar lucrurile s-au îmbunătățit din ce în ce mai mult”.
Nu a fost acasă în pandemie
Impactul cu seria a doua românească este pozitiv, 6 goluri și 2 pase decisive în 13 apariții. Apoi a vinit pauza cauzată de covid 19, iar a doua parte a sezonului a fost anulată aproape în totalitate din calendar și înlocuită cu playoff-ul pentru primii 6 din clasament. Echipa s-a clasat pe 3 și apoi a dat barajul cu Chindia Târgoviste . Massaro a mai fost în stare să găsească drumul spre poartă, dar contribuția sa se dovedește decisivă în atingerea poziției finale. „Să faci față pandemiei nu a fost ușor, mai ales că nu am avut ocazia să mă duc acasă și să fiu aproape de familia mea. Dar pot spune că m-a ajutat să cresc, să îmi concentrez atenția asupra a ceea ce îmi doresc cu adevărat. Am lucrat atât la aspectele fizice, cât și la cele psihologice pentru a fi pregătit pentru revenirea pe teren. În cele din urmă am ajuns aproape de promovare, la un gol distanță. Sunt mulțumit cu ce am realizat” Sezonul acesta turneul este foarte scurt în liga secundă din România, cu multe echipe la diferenţă de o mână de puncte. Massaro a adunat până acum 12 apariții (8 ca titular), marcând un gol. CS Mioveni se află la două puncte de playoff. „Vrem ajungem din nou în play-off. Anul acesta vizăm promovarea directă. Lupta este acerbă și nu va fi ușoară, dar avem un grup motivat și de calitate. Sper că, cu contribuția mea, vom putea atinge obiectivul.”S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.