Încep înscrierile la clasa pregătitoare

0

Pe 4 martie

Prima etapă de înscriere în învățământul primar – clasa pregă­titoa­re – este cuprin­să între 4 și 23 martie, iar cea de-a doua, în­tre 23 și 30 aprilie, potrivit ordinului de mi­nistru privind aprobarea calenda­rului și a metodologiei de înscriere a copiilor în învă­ță­mântul primar în anul școlar 2020 – 2021.
Părinții ai căror copii împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2020 inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare.
Înmatriculare la școala de circumscripție
Cei ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățămîntul primar – clasa pregătitoare – dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Părinții copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea lor psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare vor fi consiliați în vederea înscrierii celor mici la grădiniță în grupa mare. Toți copiii ai căror părinți solicită înscrierea în clasa pregătitoare la școala de circumscripție sunt înmatriculați la unitatea solicitată. Pe locurile libere se înscriu și ulterior, sunt înmatriculați cei care provin din alte circumscripții școlare, inclusiv din alte localități.
Constituirea formațiunilor de elevi în clasa pregătitoare se face după finalizarea procesului de înscriere, conform calendarului, în baza procedurii elaborate de inspectoratele școlare și aprobate de consiliul de administrație, cu respectarea criteriilor de transparență, echitate, nondiscriminare și incluziune. I.Ivănoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.