Câmpulungul transformat în Ferma Animalelor

0
0



Cartierele din orașul de la poalele Mateiașului sunt invadate de animale lăsate de izbeliște de către proprietari. Fie vaci, fie cai, fie capre care mănâncă la comun cu câini. Până și găinile sunt lăsate libere printre blocuri, ele ajungând să se împrietenească cu pisicile. Chiar în noaptea de Revelion câteva vaci s-au plimbat libere printre blocurile din cartierul Vișoi.


Angajații de la ADP s-au ocupat până acum de ridicarea animalelor din stradă, numai că acest serviciu din subordinea primăriei Câmpulung nu deține un loc special amenajat pentru viețuitoare. Mâncarea pentru ele era achiziționată din banii acestor angajați. Primarul Elena Lăsconi a declarat că va propune un proiect prin care se va înființa un adăpost temporar pentru animale, mărirea amenzilor aplicate proprietarilor. Proprietarul care a lăsat animalele libere pe străzi la sfârșitul anului a fost amendat de mai multe ori dar este o problemă de educație. Autoritățile locale au mai declarat că vor institui un regulament clar pentru care trebuie să îl respecte toți cetățenii acestui oraș.
Caii, un pericol pentru șoferi
“Eu stau în cartierul Grui din Câmpulung. La noi, spre ANL-uri, animalele lăsate de izbelişte sunt la ordinea zilei. Nu e ceva izolat, cai, vaci, oi… Este de necrezut cum oamenii care deţin aceste animale, le lasă să hălăduiasca aşa făra supraveghere. De căteva nopţi, am văzut vreo șase cai, mai mari şi mai mici. Pe cine să sun? M-am uitat la ei şi gata! Dacă venea vreunul mai tare cu maşina, praf se făceau toţi. Vacile mâncând de la tomberoane, iarăşi e ceva normal. Nu se ia nicio măsură?”, spune Constanţa V. din Câmpulung.
Polițiștii locali nu au rezolvare
“Au mai venit cei de la Poliţia Locală să ia caii care erau pe aici. Dar ei ce pot face? I-au dus undeva, dar stăpânii cred că i-au recuperat ca a doua zi erau la loc. Și localii au plecat cu caii pe jos. Nu au dotarea necesară, e greu aşa. Poate acum doamn primar, va face ce nu au fost în stare Ţâroiu, Andrei, Bălan sau Buta să facă pe vremea lor, de la Revoluţie încoace. Doamna Lasconi, când am stat de vorbă cu dânsa, înainte de alegeri, a spus că va schimba imaginea oraşului. Eu aştept să facă asta. Noi, femeile suntem mai gospodine, mai cu viziune, sper că acest aspect să se vadă în acţiunile doamnei Lasconi”, spune Georgeta P. din Câmpulung.
Măgăruși abandonați
“Da, aşa este caii şi vacile sunt lăsate la păscut. Unii au abandonat şi măgăruşii. Se ştie că ei nu produc pe timpul iernii cât consumă, aşa că pseudo-oamenii îi abandonează…. Aşa fac şi cu câinii. Trebuie să se ia măsuri şi cu indivizii ăştia care au facut din abandon un sport naţional. Pe 26 septembrie, am găsit în tomberon, doi câţei fără ochi, lăsaţi să moară. Acum trăiesc, chiar bine, li s-a schimbat soarta. Dar, nu asta e ideea, trebuie obligaţi să sterilizeze câinii şi pisicile. E gratuit la adăpostul Asociaţiei Anima de pe dealul Godeniului. De ce nu se face acest lucru? Angajații primăriei, au posibilitatea să depisteze pe cei care abandonează, sunt camere de supraveghere peste tot în oraş, dacă nu sunt în anumite zone, să completeze, o face pentru binele tuturor, pentru a conduce mai bine oraşul, pentru a stopa un fenomen devenit obişnuinţă pentru unii”, spune Clara I. din zona centrală a oraşului Câmpulung. B.Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.