Plasau valută falsă în Argeș

0
0

  • 13 percheziții în mai multe județe



O grupare formată din mai multe persoane, specializată pe plasare de valută falsă,  a fost destructurată ieri dimineață de polițiști din cadrul Brigăzii de Combaterea Criminalității Organizate Pitești sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Au avut loc 13 percheziții în mai multe județe și trei bărbați, principalii suspecți au fost ridicați fiind aduși la Pitești, la audieri.

„În dimineața zilei de 12 ianuarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, împreună cu polițiștii de crimă organizată din județele Alba, Arad, Bacău, Neamț, Sibiu și Vâlcea, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Alba, Arad, Bacău, și Neamț, au efectuat 13 percheziții domiciliare, pe raza județelor Sibiu, Alba, Arad și Bacău, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de fals de monedă, uz de fals și înșelăciune. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie-decembrie 2020, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, ar fi pus în circulație mai multe bancnote de valută (euro), susceptibilă a fi contrafăcută, în cupiuri de 20, 50 și 100 de euro. Cei în cauză s-ar fi deplasat pe raza altor județe, unde ar fi achiziționat telefoane mobile de fabricație recentă, cu valoare însemnată, oferite spre vânzare prin platforme electronice. După realizarea achizițiilor, plasatorii revindeau bunurile pe raza altor județe. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile ce fac obiectul achizițiilor efectuate cu scopul plasării de monedă falsă, precum și un pistol neletal supus autorizării, dar şi alte obiecte şi înscrisuri cu valoare probatorie. 3 mandate de aducere au fost puse în executare. În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română”, a transmis IPJ Argeș într-un comunicat de presă remis redacției noastre.
Aveau legături cu clanul Tâmplarul din Sibiu
Oamenii legii cu făcut 9 percheziţii în judeţul Sibiu, 2 în Arad, una în Bacău şi una în Alba. Cei trei suspecţi sunt din judeţul Sibiu, fiind vorba de Dumitru D., de 30 de ani, Mihai M., de 40 de ani şi Claudiu B., de 34 de ani. Toţi au fost ridicaţi fiind aduşi la audieri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti. Bărbaţii plasau bancnotele false în alte judeţe faţă de cel de domiciliu. Au acţionat în Argeş, Neamţ şi Bacău. Luau anunţuri de vânzare a unor telefoane performante de pe OLX şi  îl sunau pe vânzător. Aranjau întotdeauna să se întâlnească noaptea, negociau, studiau cu atenţie aparatul, ridicau obiecţii trăgând de timp. Plăteau cu valuta falsă iar cel care vindea  mai avea unde verifica bancnotele, fiind seară.  Oamenii legii au stabilit că indivizii se duceau cât mai departe de casă, niciodată nu vindeau în Sibiu. În timpul cercetărilor poliţiştii argeşeni au aflat că cei trei bărbaţi aveau legături cu membrii clanului Tâmplarul din Sibiu, cunoscuţi pentru trafic de droguri şi proxenetism.  Este posibil ca chiar de la aceştia să fi obţinut bancnotele false, cercetările continuând pentru a se descoperi de unde procurau valuta falsă. Până la acest moment se știe că cupiurile sunt falsificate în străinătate, se știe unde, numai că cercetările continuă pentru a se stabili întreg traseul și cine este pricipalul furnizor.   M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.