Derdeluș în loc de pârtie de schi!

0
0

  • La Voineasa,



De când s-a așternut zăpada, în ultimele weekenduri foarte mulți turiști și-a îndreptat atenția către zona montană Voina care nu are un domeniu schiabil. În nordul județului Argeș este doar pârtia de la Chilii din comuna Mioarele, care din nefericire, nu mai este funcțională după ce hoții au furat elemente din ratracul pentru bătătorirea zăpezii.


Cum turiștii nu au parte de o pârtie ca în Poiana Brașov, Valea Prahovei, Cheile Grădiștei aceștia s-au văzut nevoiți să găsească soluții. Așa au transformat pădurea de brazi de la Voina în derdeluș pe care s-au distrat fără mască sau distanțare.
“Nu mai avem alte bucurii, atât ne-a mai rămsa. La restaurnate e pe programări, sau nu sunt locuri, la derdeluş, e aer liber, noi suntem echipaţi, nu e mare problemă. Am fi dorit să fie altfel, dar, situaţia dată din lume, e grea, şi aşa că ne adaptăm. Să facem vaccinul ăla şi să scăpăm de teroarea asta de covid”, spune Marian V., din Câmpulung.
Pădurea de brazi din Voina a fost transformată în derdeluș… Iubitorii de natură și ai sporturilor de iarnă, de când a nins au luat cu asalt această zonă.
“Am fost şi la Măţău, la pârtia de la Chilii. Mă bucur de iarnă cu familia, căci o să se încălzească şi se duce şi zăpada. De sărbători nu am avut zăp[adă, acum să o iubim, cât o mai avem”, spune Irina din Câmpulung.
Pe celofan în loc de sanie!
Turiştii au ales ca zonă de distracție porțiunea imediat după satul Pojorâta pentru că autoritățile locale din Lerești au curățat drumurile de zăpadă care sunt în administrarea lor. Cum foarte mulți musceleni nu au posibilitate de a ajunge pe Valea Prahovei sau în Poiana Brașov poate și din cauza restricțiile impuse au ales să petreacă weekend-urile la distracție în zona Voina, fiind destul de atractivă mai ales cu barajul Râușor care este o adevărată bijuterie a zonei în acest sezon rece.
Zeci de persoane, de la copii de câţiva ani şi până la cele trecute de prima tinereţe, şi-au luat schiurile, săniuţele, celofanele sau alte obiecte de alunecat pe zăpadă şi s-au aventurat pe derdeluș.
“Eu nu am schiat niciodată, pe vremea mea ne dădeam cu sania. Aici, pe saniuţă, pe celofan, ce mai contează, bine ca avem unde ne distra, ca ne-am săturat de stat în casă. Am venit cu nepoţeii, au 6 şi 8 ani, ei se dau că săniuţa cu bunicul, eu cu celofanul singură. Ce să mai zic, am dat în mintea copiilor toţi. Haideţi şi voi să vedeţi ce frumos e, parcă sunt în copilărie, pe coastă pe la ţară pe la bunici…”, spune o doamna trecută de prima tinereţe, Maria C., din oraş.
Cei care au ales schiurile au ajuns până la Cabana Cuca, de unde au pornit-o la vale pe drumul spre Cabana Voina. N-au lipsit din peisajul hibernal nici snowmobilele sau ATV-urile. B.Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.