Ştiri de la IPJ

0

Agent de asigurări judecat pentru delapidare
Angajatul unei firme de asigurări va fi judecat pentru delapidare după ce vreme de mai mult timp şi-a însuşit din încasări. Acesta era inspector de asigurări la Uniqua. „Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare în formă continuată. Din cercetări s-a stabilit că în perioada mai – iunie 2017, un bărbat de 60 de ani, din Câmpulung, în calitate de inspector de asigurări, nu ar fi depus în conturile societății unde era angajat sumele aferente mai multor contracte de asigurări pe care le încheiase. Prejudiciul stabilit este de peste 6.000 de lei” preciza IPJ Argeş. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru a fi trimis în judecată.
Societate amendată pentru nereguli silvice
Luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au acționat împreună cu specialiștii Biroului Garda Forestieră Județeană Argeș din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, pentru combaterea sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat un control la punctul de lucru al unei societăți comerciale din Lerești. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societatea a livrat cantitatea de 23,14 mc de cherestea fără documente legale. Ca urmare a celor constatate, a fost aplicată o amendă, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos în cauză, în valoare de peste 16.500 de lei, a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Rucăr.
Bucureştean, fără permis din cauza vitezei
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung l-au depistat pe marin D. de 42 de ani, din București, care conducea un Duster pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, fiind înregistrat de radar cu viteza de 120 km/h. Având în vedere că depăşise limita legală cu aproximativ 70 de kilometri faţă de viteza maximă bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei,
fiind luată și măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile. M.S.