Tranzacții ilegale de zeci de mii de euro!

2

  • Interlopi din Pitești săltați de polițiști



Descinderi organizate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale la locuința unui interlop din Pitești. Oamenii legii l-au reținut pe individ, luni, pentru comiterea infracţiunilor de camătă, abuz de încredere, înşelăciune şi uz de fals, în urma unei tranzacții ilegale cu o mașină de lux. Suspectul a vândut un Mercedes în valoare de 70.000 de euro, falsificând actele. Cel reținut a intrat în atenția anchetatorilor după ce în vara anului trecut, a participat la înmormântarea lui Emi Pian, în București, alături de alți interlopi din Pitești, fiind finul celebrului interlop din clanul Duduianu. Toți cei care s-au afișat la celebra înmormântare, au început să pice unul câte unul în mâinile oamenilor legii!


Un scandal imens s-a iscat, în luna august, la înmormântarea interlopului Emi Pian, din clanul Duduienilor, când în ciuda restricțiilor generate de pandemie sute de persoane au participat la priveghi și funeralii. Ceea ce nu știau participanții a fost faptul că, înregistrările făcute pe parcursul acelor zile, au folosit ulterior oamenilor legii în depistarea unor indivizi pe care îi căutau de multă vreme și pentru completarea unor piese lipsă în puzzle-rile cercetărilor din diverse anchete. Așa se face, că la mai bine de cinci luni de la înmormântare, au început să aibă loc rețineri la Pitești, a unor afini ai celui decedat. Interlopii de Pitești aveau case, mașini de lux, mulți bani, fără a putea justifica, cum au dobândit averile. Iar cercetările au scos la iveală tranzacții ilegale de zeci de mii de euro efectuate de suspecți.
Acte false la vânzarea maşinii 
„Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti au continuat cercetările într-un dosar penal privind sâvârşirea infracţiunilor de camătă, abuz de încredere, înşelăciune şi uz de fals, şi au reţinut un bărbat de 38 de ani, din Piteşti. Din cercetări s-a stabilit că în perioada ianuarie – februarie 2020, bărbatul ar fi intrat în posesia unui autoturism, aparţinând unei persoane din Merișani, iar ulterior, pretinzând că este proprietarul din acte, ar fi înstrăinat autovehiculul unei alte persoane din București. Pentru sâvârşirea faptei, bărbatul ar fi indus în eroare cumpărătorul cu privire la faptul că el este proprietarul autoturismului, folosind în scopul comercializării un contract de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport întocmit în fals, respectiv având ștampila și semnătura organului fiscal de la locul de domiciliu al proprietarului, falsificate” declara Mădălina Epure, ofiţer de relaţii cu presa la IPJ Argeş.
Autoturismul de lux era luat ca garanţie la împrumut
În cursul anchetei s-a stabilit că, Cristian D. a oferit un împrumut de 5.000 de euro unei familii din Merişani. În schimbul sumei amintite a luat ca garanţie un autoturism Mercedes a cărui valoare poate ajunge la 70.000 euro. Creditorii nu au reuşit să restituie banii la data stabilită iar cămătarul a vândut maşina falsificând actele. Dându-se drept adevăratul proprietar a găsit cumpărător în Bucureşti. A vândut autoturismul de lux pentru suma de 30.000 de euro şi un BMW la schimb. Anchetatorii au stabilit că ulterior cămătarul a vândut şi BMW-ul. Rămaşi fără maşină, păgubaşii din Merişani au făcut reclamaţie la Poliţia Municipiului Piteşti şi Mercedes-ul a fost dat în consemn. În cursul lunii noiembrie 2020, autovehiculul a fost identificat în București și ridicat, aflându-se în custodia poliției.
Un Porsche pus sub sechestru
„Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic Argeș, au efectuat o percheziție domiciliară în municipiul Pitești, la locuința celui în cauză, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, dar și un autoturism, în vederea instituirii măsurii sechestrului asigurător. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi (n.r.ieri )să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a mai precizat Mădălina Epure. La descinderi, din curtea lui Cristian D. a fost ridicat un Porsche Cayenne, pentru recuperarea prejudiciului. După finalizarea cercetărilor oamenii legii vor înapoia Mercedesul proprietarilor de drept, însă familia din Bucureşti, cumpărător de bună credinţă, va rămâne în pagubă de zeci de mii de euro. La fel şi cei care au cumpărat BMW-ul. De aceea a fost necesar sechestrul.
Urmează şi alte reţineri…
Ieri împotriva lui Cristian D. a fost luată măsura controlului judiciar. Are interdicţia de a părăsi Piteştiul. Cercetările continuă pentru a se stabili dacă bărbatul a comis şi alte fapte similare. Săptămâna trecută, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale l-au reţinut pe Cosmin P. un bărbat de 30 de ani, tot din Piteşti, nimeni altul decât finul lui Cristian D. Şi acesta a vândut un BMW în condiţii similare. Culmea este că pe ambele acte de vânzare-cumpărare era aceeaşi ştampilă a organului fiscal, falsă. Oamenii legii au extins cercetările pentru a-l depista pe falsificator. Cei doi fini au fost prezenţi la înmormântarea lui Emi Pian, ceea ce a i-a determinat pe oamenii legii să facă verificări ample în ceea ce-i priveşte. Nu sunt singurii luaţi la ochi urmând să asităm şi la alte reţineri, după acelaşi model! M.Sandu