Avertisment al polițiștilor privind deplasările pe timp de noapte!

0
0

Peste 250 de efective de poliție şi poliţie locală s-au aflat la datorie, în ultimele 24 de ore, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19, anunță IPJ Argeș.

30 de acțiuni punctuale au fost desfăşurate luni, (din care 27 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și o acțiune cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș și polițişti locali), fiind verificate 135 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

De asemenea, 355 de autovehicule au fost verificate, din care 126 de mijloace de transport în comun. Totodată, din totalul celor 2.151 de persoane verificate, un număr de 1.315 persoane au fost controlate cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 171 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 27.250 de lei. Dintre acestea, 147 de sancţiuni, în valoare de 19.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, două sancţiuni, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicate, de către poliţia locală, ca urmare a nerespectării măsurii izolării, iar 22 de sancțiuni, în valoare de 5.750 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).

 

În loc de izolare erau la plimbare!

Polițiștii din cadrul Poliției Locale Câmpulung, cu ocazia verificărilor zilnice, au constatat că un tânăr de 19 ani şi o tânără de 20 de ani, ambii din Câmpulung, nu se aflau la adresa de izolare/carantinare declarată. Aceştia au fost sancționaţi contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, fiecare, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

Nu vă deplasați noaptea fără motiv

Polițiștii argeșeni recomandă tuturor cetăţenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private și cu privire la deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.