„Nu suntem în cel mai bun punct al pregătirii noastre”

0
0

  • Concluziile antrenorului BCM U Pitești, după cel de-al șaselea turneu



Echipa de baschet masculin a Piteștiului a terminat cel de-al șaselea turneu al Ligii Naționale de Baschet Masculin cu o victorie și o înfrângere. BCM U FC Argeș Pitești a învins joi, în Sala Transilvania din Sibiu, pe Steaua București cu 94-85, iar vineri, a pierdut cu 78-93, confruntarea cu U BT Cluj, echipă care nu a cunoscut gustul amar al înfrângerii.


În urma acestor rezultate, formația pregătită de Tudor Costescu a coborât pe locul 6 al ierarhiei, cu cele 18 puncte acumulate, având un bilanț de 7 victorii și 4 înfrângeri. Antrenorul piteștenilor, Tudor Costescu, a vorbit despre cele două meciuri din cadrul turneului de la Sibiu: ”Din păcate, ne-a fost imposibil să legăm două victorii în acest turneu. În meciul cu Steaua am reușit să câștigăm, dar mi-am dat seama că nu suntem în cel mai bun punct al pregătirii noastre. Acest joc l-am început catastrofal și le-am oferit adversarilor un spectacol ofensiv. Ei și-au construit o diferență uriașă, bazată în mod special pe lipsa noastră de atitudine și de răspuns. Mai problematic este că am reușit să schimbăm puțin abordarea meciului, jucătorii facând acest lucru și arătând că asta ne-a lipsit în prima repriză. Acest lucru este mai dureros. Până la urmă, este un meci pe care trebuie să îl luăm ca pe o experiență. Clujul a fost echipa favorită și vreau să o felicit pe această cale”.

Măciucă și Jevtovici, în echipa ideală a turneului!
Liga Națională de Baschet Masculin va intra într-o pauză de două săptămâni cauzată de meciurile Naționalei României din Grupa A a FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers.
”Vulturii” vor evolua in bula epidemiologică realizată în localitatea poloneză Gliwice împotriva selecționatelor similare ale Israel (19 februarie) și Poloniei (21 februarie). După disputarea celui de-al șaselea turneu din Liga Națională de Baschet Masculin care s-a desfășurat la Sibiu, Focșani și Oradea, Federația Română de Baschet a stabilit și echipa ideală a acestui turneu. Echipa ideală este formată din Patrick Richard, Monyea Pratt, Payton Henson și piteștenii Mihai Măciucă și Nikola Jevtovic. Cei doi jucători ai BCM U FC Argeș Pitești au avut evoluții foarte bune la întrecerea găzduită de Sala Transilvania din Sibiu, iar oficialii FRB i-au inclus în topul celor mai buni jucători. Următorul turneu al Ligii Naționale de Baschet Masculin este programat în februarie.
CLASAMENT LNBM
Loc Echipă MC MP Pct
1. U-BT Cluj-Napoca 10 0 20
2. BC CSU Sibiu 9 2 20
3. CSM CSU Oradea 8 3 19
4. SCM U Craiova 7 4 18
5. CSO Voluntari 8 2 18
6. BCM U FC Argeș Pitești 7 4 18
7. SCM Timișoara 6 5 17
8. Dinamo București 6 5 17
9. CSM Focșani 3 9 15
10. Steaua București 4 6 14
11. CSM Miercurea Ciuc 2 10 14
12. CSM Târgu Jiu 2 9 13
13. CSM Galați 2 7 11
14. BC Athletic Constanța 0 8 8. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.