Dispar panourile pexiglas din clase

0
0

  • S-ar putea reveni asupra unora dintre măsurile care prevăd desfăşurarea cursurilor



Eliminarea “celebrelor panouri de plexiglas” din clase a fost anunțată deja de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, acesta menţionând că ele “mai mult încurcă decât ajută”.


Totodată ministrul crede că atâta vreme cât se lucrează în clase cu efective întregi vor trebui să fie modificate o serie de condiţii, făcându-se referire la noile reguli pe care școlile vor trebui să le aplice, iar elevii și profesorii să le respecte, începând din Semestrul II, când majoritatea școlilor se vor redeschide pentru activități față în față. „O parte din prevederi se vor păstra, exigenţele se vor păstra, dar este clar că atâta vreme cât lucrăm în clase cu efective întregi va trebui să modificăm o serie de condiţii. (…) Acele celebre panouri de plexiglas – între timp o lume întreagă şi-a dat seama că, atâta vreme cât nu sunt instalate în săli care să aibă instalaţie de climatizare care să scoată aerul, mai mult încurcă decât ajută, spre exemplu”, a declarat Sorin Cîmpeanu. După cum se ştie panourile de plexiglas au fost recomendate de Ministerul Sănătății și de Guvern, prin vocea Premierului Ludovic Orban în vara trecută, imediat școlile începând opreațiunea “plexiglas”, montând, de cele mai multe ori cu susținerea primarilor, panouri separatoare pe băncile din mii de săli de clasă. Separatoarele au ajuns chiar în Ordinul comun al miniștrilor Educației (Monica Anisie) și Sănătății (Nelu Tătaru) nr 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, emis în 31 august 2020, reguli care s-au aplicat de la începutul anului școlar actual și care sunt încă în vigoare.
Minimum 1 m distanţă sau panouri
În Regulamentul care permite desfăşurarea cursurilor una dintre “măsurile esenţiale pentru atingerea scopului reprezentat de prevenirea/limitarea pe cât posibil a îmbolnăvirii” este: “Asigurarea unei distanţări de minimum 1 metru sau montarea unor separatoare în situaţia în care asigurarea distanţei de 1 metru nu este posibilă“. La capitolul “organizarea sălilor de clasă”, ordinul mai prevede că “sala de clasă va fi amenajată astfel încât să fie asigurată distanţarea fizică între elevi, ceea ce implică următoarele: “Dispunerea mobilierului astfel încât să fie obţinută distanţarea de minimum 1 metru între elevi sau montarea de separatoare transparente în situaţia în care distanţarea nu este posibilă”. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.