FC Argeș joacă mai bine decât CL Pitești

16
0

  • Din punctul meu de vedere



Observ că prinde tot mai mult teren ideea că dacă e democrație, consilierii dreptei din CL Pitești trebuie neapărat să-și facă de cap și să refuze să finalizeze hotărâri care să accelereze dezvoltarea municipiului.


Îi trimit pe onorabilii la istorie și le spun că nu trebuie să se joace prea mult cu răbdarea piteștenilor pentru a nu suferi, la un moment dat, o defenestrare, simbolică, desigur.
Se știe că la 1618, cetățenii din Praga au aruncat pe fereastră vreo doi consilieri locali care lucrau împotriva orașului și doar șansa a făcut ca indivizii să scape cu viață.
În secolul nostru vorbim despre viața politică, dar și asta cred că este importantă.
Până să se ajungă însă la defenestrare, încerc să le deschid ochii dragilor de aleși locali punând problema în felul următor:
Ce ar fi dacă fotbaliștii de la FC Argeș ar proceda la fel ca ei.
Într-o zi, ar spune fotbaliștii că nu au chef să joace decât în atac, iar în apărare nu vor juca deloc. La următorul meci, ar zice că de data asta vor folosi doar piciorul drept, iar cu stângul vor refuza să șuteze. În fine, la următoarea etapă, am fi informați că jucătorii au decis să tragă doar peste poartă, amânând trasul pe poartă pentru meciul care vine.
Noroc că pe jucători îi cheamă Mușat, Palic sau Malele, nu Apostoliceanu, Coteț sau Mihai Mihăilescu.
Probabil că majoritatea domnilor din CL urmăresc meciurile echipei FC Argeș și înțeleg ce spun. Așa cum domniile lor se uită la televizor și uneori înjură când ratarea este prea grosolană, să știe că și noi ne uităm în direct la meciurile lor din CL și observăm că merg din ratare în ratare.
Va veni o vreme când, dacă mai continuă așa, tot Piteștiul va fi cu ochii pe partidele din CL și, folosind comentariul în direct al presei, oamenii vor înțelege cine joacă și cine vinde meciul.
La cea mai recentă ședință, consilierii dreptei au ieșit, practic, de pe teren fiindcă nu și-au luat primele, adică posturile bine plătite din consiliile de administrație ale societăților coordonate de Primărie. O altă idee care a circulat este că refuzul de a juca s-ar fi datorat orgoliului, adică să îi demonstrăm noi primarului Cristian Gentea că suntem majoritari și facem ce vrem.
Cert este că meciul a fost, practic, amânat.
Îi rog pe consilieri să fie deosebit de atenți fiindcă, pentru prima oară în 30 de ani, presa, sesizând jocul pe contre, va face din ședințele de CL subiect principal, adică atenția trece de la ceea ce face primarul, la ceea ce permit consilierii să fie făcut. Fiecare tragere de timp, fiecare pasă la adversar, fiecare fault vor fi contabilizate de ziariști și explicate opiniei publice.
Dacă mă întrebați pe mine, acest boicot al dreptei nu este unul întâmplător, liberalii dorind să pregătească astfel vizita în oraș a șefului lor, Ludovic Orban. Cred că s-a ajuns la situația total lipsită de conștiință civică, în care se face opoziție la proiectele primarului doar de dragul de a se demonstra cine are putere. E un mod infantil de a arăta mușchii, nedemn de consilierii care, priviți individual, sunt, fiecare în felul său, personalități ale Piteștiului.
Revenind la comparație, mă umple de respect, cum se spune, ceea ce fac staff-ul și fotbaliștii de la FC Argeș și mă îngrijorează consilierii dreptei. Fotbaliști despre care se spune că nu știu decât să dea cu piciorul în minge se străduiesc să câștige, ori măcar să nu piardă, în vreme ce oameni titrați, la cravată și costum, plimbă proiectele de la unii la alții trăgând de timp și afectând dezvoltarea orașului.
La FC Argeș primarul Gentea a reușit să facă acela schimbări care să aducă puncte și, mai ales, a reușit să ofere din nou clubului demnitate și încredere, în vreme ce la CL același primar se vede faultat de cum începe meciul.
Nu merge așa, stimabililor, retrogradăm, oricum Piteștiul nu juca în Liga I până acum, dar ne ducem pe tobogan dacă nu vom lua în serios fiecare punct pus în joc, fiecare proiect. Deja contabilizez și eu, ca ziarist, iar colegii mei sunt convins că procedează la fel, fiecare vot aiurea, fiecare proiect picat sau amânat fiindcă sunteți ”jmecheri”, pentru ca la un moment dat să putem face o analiză și să vedem în ce măsură ați lucrat cetățenește ori doar politicianist.
Nu spune nimeni să votați ca în vechiul regim, dezbaterile sunt bune, dar fiecare vot împotrivă trebuie justificat la sânge, pentru a nu rămâne impresia că după ce v-ați trezit în CL faceți ce vă taie capul.
Apropo de capete, psihologia socială spune că un grup nebun poate fi alcătuit din oameni perfect sănătoși, totul depinde de lideri.
Într-un fel, m-am bucurat că Sorin Apostoliceanu nu a avut nicio șansă să fie desemnat de liberali bun pentru funcția de viceprimar, ar fi fost cam ciudat ca acest om să lucreze cu primarul Gentea după ce l-a criticat până la ofensă. Pe de altă parte, îi rog pe liberali să își retragă acele comunicate de presă acuzatoare, să spună că au greșit atunci când mă bănuiau pe mine sau pe alții de partizanat fiindcă îl consideram pe Apostoliceanu nepotrivit pentru funcția de primar. Iată că liberalii înșiși nu îl mai vor acum nici măcar viceprimar. O înfrângere în fața realității și o dovadă că decizia de a-l arunca în luptă pe respectivul domn a fost una profund eronată.
Este bine și că Mihai Coteț a ratat nominalizarea, fiind și domnia sa cam din aceeași făină ca Sorin Apostoliceanu.
Va juca în rol Gelu Tofan.
Cum pe useriști nu mă pot baza, cel puțin eu, sper că dl Tofan să fie acel lider al dreptei din CL care să normalizeze grupul.
Deocamdată observ că FC Argeș joacă mai cu suflet și conștiință decât CL Pitești.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)


16 COMENTARII

  1. Dupa un inceput de campionat dezastruos al echipei FC Arges nimeni din presa de stanga nu mai amintea de „rolul” dlui Gentea in fotbalul argesean.
    Dar ce mare „rol” avea dl. Gentea?
    Sa nu va inchipuiti ca aducea bani de acasa ca sa sustina financiar echipa, nu… Din banii publici ai orasului facea ce facea, iar daca treaba mergea prost la FC Arges, nici domnia sa nu se mai afisa cu echipa.

    Acum, dupa schimbari de antrenori etc., ca FC Arges si-a revenit cat de cat si a iesit putin din zona retrogradarii, vad ca presa il crediteaza tot pe dl. Gentea cu merite deosebite.

    ====================================================================

    Tin sa amintesc cititorilor ca saptamana trecuta consilierii locali de dreapta au promovat o Hotarare de Consiliu Local privind declararea Padurii Trivale drept rezervatie naturala si arie protejata, iar stirea respectiva am citit-o in Curierul.

    Sa ne aducem aminte ca de peste 30 de ani primaria si CL Pitesti au fost complici cu cei care au defrisat zone din aceasta padure si si-au construit vile.
    Daca devine arie protejata nimeni nu va mai putea da astfel de autorizatii de constructii si retrocedari de terenuri acolo.

    Ultima incercare pe aceasta tema s-a facut in 2020 inainte de alegerile locale, cand fostul primar Ionica s-a opus demersului sub pretextul ca, odata declarata arie protejata, primaria nu va mai putea asfalta nici o alee din padure fara aprobare de la minister.

    De data asta poate ca pitestenii vor observa ca „echipa” (respectiv consilierii locali) joaca mai bine decat le cere „antrenorul” (respectiv primarul Gentea).

    • Iata stirea din Curierul de saptamana trecuta:
      https://curier.ro/2021/01/28/consilierii-locali-vor-vota-noi-proiecte-la-pitesti/

      Printre initiatorii acestei hotarari privind Padurea Trivale (arie protejata)
      se regasesc consilierii pe care dl. Smeoreanu ii persifleaza in articolul de fata, din care citez:

      „Noroc că pe jucători îi cheamă Mușat, Palic sau Malele, nu Apostoliceanu, Coteț sau Mihai Mihăilescu.”

      Zic si eu:
      noroc ca antrenorul Gentea are o echipa care stie singura sa joace pentru binele pitestenilor.

  2. 1. „Joacă” lucruri diferite.
    2. Primarul și consilierii puterii nu „joacă” și ei ca să convingă presa și cetățenii că deciziile ce se doresc luate sunt cele mai bune?

  3. Sa recunosti ca abia dupa 30 de ani ( timp in care ai avut primari si CL doar de la PSD ) esti interesat de sedintele CL, arata cat de mult te interesa ca Pitestiul,ca oras, retrograda an de an in ligile inferioare. Cu alte cuvinte, daca taceai, filozof ramaneai…
    In legatura cu F.C. Arges, raman in aceeasi nota: La placinte inainte…
    Iar Hotararea de CL privind Padurea Trivale a deranjat pe multi! Ghici din ce tabara?

    • Lasă, nea’ Coco, trecutul și greaua moștenire. Dacă la nivel de Pitești aleșii vor face ca Clotilde, Nicușor și ai lor, va fi rău de noi. Despre schior, nimic, nimic?

        • Ce hodoronc-tronc visezi?! De câte ori ai comentat aiurea, fără nicio legătură cu subiectul ? Nu, nu vreau niciun comentariu despre închizătorul pârtiei. Îl înjură prea multă lume, iar eu am deja o senzație de frig. Era să zic și de scârbă!

          • Ce legatura sublima ai matale cu subiectul… Va deranjeaza ca nu mai puteti sa va faceti mendrele si sa furati ca in codru, ca asta este, de fapt, dezvoltarea municipiului facuta de stimabilii sustinuti de echidistantul Smeu…

      • Asta vă deranjează, că este schior? Putem dezbate ce vă deranjează, dar schiatul nu ar fi un subiect de interes. Președintele arată bine (inclusiv pentru că schiază), vorbește corect (și nu numai românește), este decent. Ați putea face o comparație cu predecesorii sau cu contracandidații săi. Acum, că avem un președinte civilizat, care chiar este și arată european, strâmbati din nas. Probabil vă placea mai mult Ponta sau Dancila.

          • Amare ganduri, amar zâmbet. Încearcă gânduri pozitive, nu te crampona de faptul că și alții au opinii, uneori diferite de ale tale. Confruntă-ți ideile cu ale altora, vino cu contraargumente, nu lipi etichete și nu da sentințe.
            La tine crezi că a dat prea mult? Dar nu despre asta este vorba.
            De modestie nu prea suferi…

        • Elefantul în magazinul de porțelanuri! Mare doar la trup, mătăhălos. M. Dinescu: e bine că părinții lui Iohannis sunt în Germania, rău e că nu l-au luat și pe el!; Cristoiu (la vaccinare): pe mine să mă filmați la cap, că am creier, nu mușchi!

        • Ponta, un maimuțoi fricos și șantajabil condus de servicii, ca și alții, nu. Dăncilă însă este incomparabil mai patriotă și mai credincioasă țării sale față de el și de etnicul sas, arogant și însipid, care nu dă doi bani pe cetățenii de rând ai României. Să-i dea Dumnezeu după inima sa!

Comentariile sunt închise.