Mergând la parastas a omorât un bătrân

0
0



Tragedie la Teiu, acolo unde sâmbătă, un bărbat în vârstă de 82 de ani, a murit după ce a fost lovit de mașină. În timpul cercetărilor, polițiștii au stabilit că cel de la volan era băut, având o concentrație de alcool de 0,70 la mie, în aerul expirat. Bărbatul se ducea, cu soţia, la un parastas când a avut loc accidentul. Polițiști l-au reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, sub acuzația de ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului.


Accidentul a avut loc sâmbătă în jurul orei 11,45 în comuna Teiu, pe drumul comunal 100. Dumitru R. de 43 de ani, din Mioveni, se afla la volanul unui Volkswagen și se îndrepta dinspre Teiu către Mozacu. Pe locul din dreapta era soția acestuia. Ca o ironie a sorții, cei doi mergeau la un parastas. Bărbatul îi făcea pomană de șase săptămâni tatălui său, care a murit în ziua de Crăciun, pe 25 decemrbrie. Ion I. în vârstă de 82 de ani, bucureștean de origine, dar care locuia la Teiu, se întorcea de la un vecin. SBătrânul a fost acroșat de autoturism fiind proiectat pe caldarâm. În urma cercetărilor, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Topoloveni, au observat că autoturismul a pătruns pe șanț, după care s-a redresat, rămânând să se stabilească dacă manevra a fost făcută după impact, ceea ce înseamnă că a vrut să evite lovitura și a tras de volan, sau înainte de izbitură iar bătrânul a fost acroșat în timp ce șoferul încerca să revină pe carosabil.
Va fi făcută o expertiză
În ceea ce privește modul cum s-a produs tragedia există multe semne de întrebare, cu atât mai mult cu cât nu există martori. Un lucru este cert, pietonul a fost acroșat fiind omorât! Volkswagenul are avarii în partea stângă față, la bară, la stâlpul de la parbriz și la oglindă. Rămâne de stabilit dacă pietonul se afla pe partea carosabilă sau a fost lovit după ce conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției și a intrat în șanț. Acest lucru va putea fi dovedit, însă, numai în urma unei expertize, tot atunci stabilindu-se dacă pietonul a fost acroșat de pe marginea drumului sau de pe carosabil. Oamenii legii l-au testat pe Dumitru R. și a ieșit la iveală că era băut. Avea o concentrație de alcool de 0,70 la mie în aerul expirat. A recunoscut că a băut, la parastas, apoi și-a amintit că a uitat la Mioveni niște pachete ce umau să fie împărșite. A plecat să le ia, iar când se întorcea la pomană a avut loc tragedia. A fost dus la Spitalul Județean de Urgență Pitești pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Ulterior, pe numele său a fost emisă o ordonanță de reţinere pentru 24 de ore, fiind dus în arestul IPJ Argeş. Bărbatul a fost prezentat ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunerea luării unei măsuri preventive. La închiderea ediției noastre, bărbatul fusese dus în fața instanței, la Judecătoria Topoloveni așteptând să vadă dacă va primi arest preventiv. M.Sandu Foto: C.Tudor


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.