Mamă şi fiu în arest, pentru şantaj!

0
0



Poliţiştii Secţiei 1 Piteşti au reţinut o femeie în vârstă de 47 de ani, din Piteşti şi pe fiul acesteia, de 20 de ani, cei doi fiind suspectaţi de comiterea infracţiunii de violare de domiciliu și complicitate la şantaj. Săptămâna trecută, soţul femeii a fost reţinut după ce a acordat un împrumut unui comerciant şi sub ameninţări a obţinut de la tatăl datornicului peste 14.000 de lei, obţinând o dobândă de peste 300%.


După cum anunţam într-unul din numerele trecute ale ziarului nostru, un bărbat în vârstă de 60 de ani din comuna Bărăști, județul Olt, a sesizat Poliția reclamând că a ajuns să fie terorizat de un piteștean care i-a împrumutat fiului său o sumă de bani. Omul se plângea că Marian N. de 48 de ani, din Pitești cunoscut printre comercianții din Piața Ceair, i-a oferit fiului său un împrumut de 4.000 de lei. Din cauza ameninţărilor a fost nevoit să plătească datoria cu mult peste suma acordată. Marian N. a ajuns în arest, fiind reţinut pe bază de ordonanţă, ulterior fiind plasat sub control judiciar.
Au participat toti la comiterea faptei
Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, au continuat cercetările stabilind că Marian N. nu a acţionat singur ci împreună cu soţia şi fiul. Totul a pornit după ce Marian N. a acordat un împrumut de 4.000 de lei şi a perceput o dobândă de 2.500 lei la sumă. Cum nu a primit dobânda la timp, s-a dus acasă la tatăl datornicului, a intrat în gospodăria acestuia şi l-a ameninţat cu moartea pentru a obţine banii. Anchetatorii au stabilit că bărbatul s-a dus de mai multe ori în judeţul Olt cu acelaşi scop, ajungând să primească în total 14.000 lei. A comis faptelei împreună cu soţia lui Felicia N. de 47 de ani şi fiul lor Claudiu N. de 20 de ani, ambii din Piteşti.
Plasaţi sub control judiciar
Niciunul dintre cei trei nu recunoaşte acuzaţiile spunând că datornicul şi tatăl lui mint pentru a nu fi nevoiţi să înapoieze datoria. Cu toate acestea împotriva lor au fost luate măsuri preventive. „Pentru a obține banii, cei trei ar fi pătruns, fără drept, în locuința persoanei vătămate din județul Olt, pe care ar fi amenințat-o cu acte de violență. În ziua de 01 februarie a.c., după administrarea probatoriului, femeia de 47 de ani și tânărul de 20 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive„ declara ieri Mădălina Epure, ofiţer de relaţii cu presa al IPJ Argeş. Mama şi fiul au fost eliberaţi din arest după ce împotriva lor a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.