A murit făcând accident cu mașina furată!

0



Un tânăr, care părea că și-a ieșit din minți, a murit după ce a comis un furt, o tâlhărie și…un accident. Miercuri seara, acesta a sustras o autoutilitară pe care a abandonat-o apoi, sub amenințarea cu cuțitul, a furat mașina unei șoferițe și în timp ce gonea, a lovit frontal un alt autoturism. A fost rănit grav și a murit la spital în cursul nopții.


Armando Unuzău, de 22 de ani, un tânăr divorțat, din comuna Priboieni, s-a întors din Austria pe data de 1 februarie. Ar fi trebuit să stea în carantină, aşa cum cum prevede legea, numai că, a ignorat interdicţia. Miercuri, a fost prins de poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale Bascov, la Bascov şi a fost sancţionat cu 1.000 de lei. Nu i-a păsat de amenda primită şi nici de avertizările oamenilor legii, care i-au pus în vedere să meargă acasă și să nu mai părăsescă locuința 14 zile. Dacă ar fi făcut-o acum era în viață! Tânărul a plecat la Călineşti. Acolo a găsit în faţa unei gospodării o autoutilitară Iveco descuiată şi cu cheile în contact. Proprietarul o lăsase aşa pentru că intenţiona să plece în curând. A urcat la volan şi a demarat. S-a dus cu ea la Priboieni. Ancheta ulterioară a stabilit că a ajuns acasă la volanul autoutilitarei furate. A vorbit puţin cu mama lui şi a plecat cu aceeaşi maşină.
A ameninţat-o pe şoferiţă cu cuţitul
La mică distanţă de locuinţa lui, Armando Unuzău a abandonat autovehiculul şi s-a dus în apropierea unei benzinării acolo unde, doi tineri, o fată de 20 ani şi un bărbat de 19 de ani, se aflau într-un Audi A3, staţionat. I-a tâlhărit! Ameninţând-o cu un cuţit pe tânăra care ocupa locul şoferului, i-a dat jos din maşină pe amândoi. A urcat el la volan şi a demarat către Topoloveni. A parcurs aproximativ trei kilometri şi a avut loc nenorocirea.
A lovit un alt Audi
Tânărul a pierdut controlul volanului, a ajuns pe contrasens şi a lovit frontal un Audi A 6 condus regulamentar din sensul opus de către Laurenţiu N., de 46 de ani, din Mioveni. În Audi A 6 mai erau concubina şoferului, Daniela S., de 48 şi mama acesteia, Niculina S., de 71 de ani, ambele din Priboieni. În urma impactului, tâlharul a lovit cu autoturismul un cap de pod din beton şi a fost proiectat într-un gard pe care l-a distrus. Maşina a fost atât de avariată încât nu a mai rămas nimic întreg din ea. Acul vitezometrului a rămas blocat la 180 de kilometri la oră. Din cauza izbiturii deosebit de violente, Armando a fost rănit grav. El a fost preluat, în stare de inconştienţă, de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Argeş fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. La spital au ajuns şi cei din Audi A 6. Din fericire aceştia nu erau răniţi grav.
A decedat după câteva ore, la spital
Din cauza multiplelor leziuni, a supraviețuit doar șase ore. “Pacientul a ajuns în Camera de Primiri Urgenţe la ora 22. 20. Se afla în stare gravă, fiind în comă, intubat. A fost transferat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. În ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-l salva, a decedat în jurul orei 4.10”, declara Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al S.J.U. Piteşti. Tânărul avea multiple fracturi şi leziuni interne. Nu a putut fi testat cu etilotestul fiind în stare de inconștiență și nici sânge pentru alcoolemie nu au putut să-i recolteze din cauză că pierduse mult sânge și avea hemoragie internă. Vor fi recoltate probe toxicologice în timpul autopsiei.
Apropiaţii spun că se comporta ciudat
În ultima zi din viață, Armando a fost de nerecunoscut chiar și pentru propria-i mamă. Cu lacrimi în ochi, femeia le-a povestit polițiștilor după accident, că fiul său părea să fi luat-o razna. Tânărul vorbea numai despre Biblie și despre Dumnezeu, iar ultima dată când l-a văzut în viață i-a spus „ Mă duc cu Dumnezeu!” Astfel se explică, comportamentul tânărului. De altfel, pe contul său de Facebook, printre ultimele sale postări sunt următoarele citate: „Dacă știi să-l pui pe Dumnezeu în tot ceea ce faci, îl vei regăsi în tot ceea ce ți se întâmplă!” şi „Când ai credință în Dumnezeu, Dumnezeu este pe primul plan în viața ta și pe urmă sunt toate celelalte”.  M.Sandu