Mort în incendiu!

0
0



Incendiu devastator în satul Mățău al comunei Mioarele, în noaptea de miercuri spre joi. Pompierii au fost chemați de vecinii familiei Toma. Aceştia au sunat la 112 să cheme ajutoare.


Focul a pornit la acoperişul casei familiei Toma, casă în care locuia Constantin de 76 de ani şi fiul său Cătălin Ion de 48 de ani. Acesta din urmă era în arest la domiciliu. Flăcările se manifestau la locuința bătrânească de circa 70 mp. Pompierii din cadrul Detaşamentului din Câmpulung, au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. La faţa locului s-a deplasat şi comandantul Detaşamentului de la Câmpulung, care a supravegheat permanent acţiunea de stingere a focului. La momentul sosirii forțelor de intervenție, casa ardea generalizat, iar tavanul și acoperișul erau prăbușite în interiorul construcției.
Trupul a fost găsit carbonizat
Pompierii au reușit să localizeze incendiul și să evite propagarea acestuia la o casă din vecinatate, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire. Printre dărâmături a fost găsit trupul carbonizat al unui bărbat, al lui Constantin Toma de 76 de ani. “Era ăl batrân cu fiul lui. Ăsta din urmă era cam certat cu legea, era arestat, făcuse numai prostii. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Nenea de a murit se cam necăjea cu fiul ăsta rău. Se cam certau, ăsta de 48 de ani trăia din banii ăstuia bătrân. Era greu pentru moş, acum ce să mai zic, a scăpat”, spune un vecin al familiei Toma.
Fiul a stat ascuns
Cum oamenii stiau că şi fiul de 48 de ani trebuia să fie înăuntru, au crezut că şi acesta a fost surprins de foc, însă după stingerea incendiului, nu a fost găsit sub dărâmături. Oamenii legii, au demarat căutările bărbatului de 48 de ani, iar după ore bune de căutări, Cătălin Ion Toma a fost găsit ascuns într-un imobil din apropiere. Acesta a fost ridicat de poliţişti şi condus pentru audieri la Poliţia Câmpulung. Acesta va rămâne pentru ceva vreme în custodia poliţiei. Cum pompierii nu pot încă stabili cum a pornit incendiul, care ar fi cauza reală, oamenii legii nu exclude nicio variantă, inclusiv cea că bărbatul de 48 de ani ar fi dat foc casei. De asemena iau în calcul posibilitatea ca bărbatul să fi încălcat măsura arestului la domiciliu şi să fi părăsit imobilul. Când s-a întors a găsit casa în flăcări şi de frică, a fugit. Până la închiderea ediţiei noastre, reprezentanţii ISU Argeş nu stabiliseră cauza incendiului fiind în curs de cercetare. B.R.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.