Nu e drum forestier, e o stradă din Câmpulung!

0

  • Șanțuri adânci și noroi cât cuprinde!


Locuiesc în Câmpulung, într-o zonă de muncipiu dar sunt rupţi de lume şi de realitatea cotidiană. Cu siguranţă consilierii locali (foști și prezenți) din orașul de la poalele Mateiașului, habar nu au că există o stradă pe nume Livadie care nici măcar nu se găseşte pe harta orașului.


Când vine vorba de alegeri locale, parlamentare sau europarlamentare această stradă Livadie este prinsă în circumscripţiile din Câmpulung ca extensie din b-dul. Ion Mihalache – străzile Cazărmii, Izvorului, Leiculeşti, Livadie, Chilii. Cu o maşină de oraş nu poţi ajunge la cei care locuiesc pe strada Livadie. Eşti obligat să apelezi la o maşină de teren dar cu toate acestea drumul lasă de dorit. Chiar dacă este pietruit, viiturile au făcut şanţuri adânci în drum, existând riscul să rămâi agăţat cu maşina şi să apelezi la serviciile celor de la Tractări Auto.
Casele bărânilor, izolate de restul orașului
Câteva suflete care trăiesc pe această stradă uitată de lume, dar prinsă de municipiul Câmpulung s-au obişnuit cu traiul zilnic. Multe locuinţe sunt în stare de paragină deoarece nimeni nu se mai încumetă să locuiască aici, din cauza drumului destul de anevoios, din cauza lipsei transportului de călători în zonă. Doar cei vârstnici mai sunt găsiţi aici, pentru că, după cum spun ei, vor să moară liniştiţi în casele lor!
„Vă plângeaţi toţi de fostul primar, Ţâroiu, sau de Andrei, Bălan, Buta, că nu aveţi apă, canalizare sau gaze. Ia să vă văd dacă vă mai plângeţi acum… Eu stau pe Valea Bărbuşii. La noi este un drum impracticabil. Zici că mergi prin pădure. Doamna Lasconi se face că nu ştie de el. A uitat că se văita că nu are utilităţi? Uite, noi ăştia de stăm mai sus de dumneaei o chemăm să vină să vadă cum e la noi, să facă ceva în sensul ăsta. E uşor să zici că le faci pe toate şi să nu faci nimic”, spune un localnic.
Primarii nu au făcut nimic
„Eu deja nu mai am aşteptări. Îmi vine să vând tot să plec la o garsonieră, să scap de chin. Eu ca eu, dar copiii ăştia sunt de sacrificiu. Ies toamna sau pe ploaie deja cu ghetele murdare. Fata nu poate să plece din casă cu pantofi cu toc, praf îi face. Ia săraca pantofii în plasă şi pleacă în alea de plastic, le schimbă şi le lasă pitite în tufe și le ia seara. Uite aşa e la noi, şi plătim impozite de oraş”, spune o femeie din zonă. „Noi am tot aşteptat. Am mers şi la primarii care au fost, acum şi la doamna primar, dar nu se face nimic. Nu am văzut că ar fi interesată de soarta noastră. Eu încă aştept, apoi mă duc peste doamna Lasconi. Şi noi am votat-o. Era a noastră, de aici, ştia cu ce probleme ne confruntăm. Am avut speranţa, încă o am, că va face ceva”, spune un bărbat din zonă. B.Radu