A bătut un pădurar cu biciul

2



Prins în pădure cu căruța, în timp ce voia să taie ilegal lemne, un bărbat, din comuna Șuici, l-a atacat pe pădurar. L-a lovit cu biciul și cu pumnii. Agresorul a fost reținut sub acuzația de ultraj. El este bănuit și de alte tăieri și furturi de lemne.


„În ziua de 08 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizaţi prin 112 cu privire la o stare conflictuală petrecută pe raza comunei Cicăneşti, în cadrul căreia un pădurar ar fi fost lovit de către o persoană pe care a găsit-o în pădure. La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș, care au stabilit că un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Curtea de Argeș, care se afla în cantonul de care răspunde, de pe raza localității Cicănești, a surprins în fondul forestier un bărbat de 33 de ani, din Șuici, cu un atelaj, împrejurare în care cel din urmă l-ar fi lovit pe pădurar. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj”, anunţă IPJ Argeş.
A mărturisit în fața judecătorilor
Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, iar Săndel Ş, a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Angajatul Ocolului Silvic, în vârstă de 45 de ani, le-a povestit procurorilor că a fost atacat de agresor fiind lovit cu biciul în cap, după care a fost lovit și cu pumnii. La audieri, Săndel Ş. nu a recunoscut, declarând că pădurarul minte, asta deşi omul avea semne de violenţă. În apărarea lui, bărbatul a susţinut că era cu căruţa goală când pădurarul s-a luat de el, degeaba! Nu a putut explica însă, ce căuta cu căruţa în pădure, mai ales că, în atelaj era un tânăr și o drujbă. În apropierea zonei unde a avut loc conflictul, pădurarul a găsit niște lemne tăiate, cel mai probabil cu o zi înainte. Inculpatul este cunoscut de oamenii legii, fiind cercetat în mai multe cazuri de tăiere ilegală şi furt de material lemnos. Ieri acesta a fost prezentat Judecătoriei Curtea de Argeş. În faţa judecătorilor, i-a revenit memoria şi a recunoscut faptele de care era acuzat. Instanţa a admis cererea procurorilor şi a emis pe numele lui Săndel Ş. un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. M.Sandu; Foto C.Tudor