L-a luat pe capotă!

1

  • Ca să-şi păstreze permisul



Un șofer profesionist a făcut greșeala vieții lui sâmbătă seara, zi de 13, cu ghinion! A ajuns în arest fiind acuzat de tentativă de omor în urma unui accident pe care l-a provocat intenționat. Totul a pornit de la o tamponare banală. Care este motivul pentru care bărbatul de 38 de ani, a reacționat atât de imprevizibil aflați din materialul următor.


Sâmbătă seara în jurul orei 18.00 , Iosif Alexandru B., de 38 de ani, din comuna Rucăr, se afla la volanul unui Volkswagen Passat în localitatea amintită. A vrut să întoarcă şi a dat în marșarier, moment în care a lovit un Ford Focus parcat în fața unui magazin. Chiar în acel moment din unitate ieșea șoferul Fordului, un tânăr de 23 de ani. Martor la tamponare acesta din urmă s-a dus lângă Volkswagen așteptând ca cel de la volan să coboare și să discute pentru a rezolva evenimentul rutier pe cale amiabilă. A fost ignorat de către Iosif Alexandru B. care a pornit mașina cu intenția vădită de a pleca. Ca să-l oprească, tânărul s-a pus în fața mașinii. Asta nu l-a împiedicat pe cel care a provocat tamponarea să-și vadă de drum. Ancheta ulterioară a stabilit că cel de la volan a demarat luându-l pe tânăr pe capotă. A mers o o distanță mică așa, iar la un moment dat tânărul a alunecat și a căzut lovindu-se cu capul de asfalt. Nici atunci Iosif Alexandru B. nu a oprit, continuându-și drumul!
A minţit că nu el s-a aflat la volan
Tânărul a fost rănit grav la cap. A fost transportat la spital având otoragie (n.r îi curgea sânge pe ureche)şi fractură de os temporal (n.r. în zona tâmplei). Altfel spus, a existat riscul ca victima să nu se mai ridice de jos şi să moară din cauza unei ambiţii stupide. La scurt timp după accident Iosif Alexandru B. s-a dus la Secţia Rurală Rucăr şi a încercat să ascundă adevărul. El le-a spus poliţiştilor că altcineva a fost la volan în momentul impactului. Adevărul a ieşit în scurt timp la iveală. Oamenii legii au aflat şi care a fost motivul pentru care şoferul a procedat în asemenea mod. Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung.
Era băut!
Bărbatul, şofer profesionist, era băut. Avea o concentraţie de alcool de 0,60 în aerul expirat. A fost dus la spital pentru recoltarea de probe în vederea stabilirii alcoolemiei. Aşadar, la momentul producerii tamponării, fiind sub influenţa alcoolului, se temea să nu-i fie suspendat permisul, riscând să îşi piardă locul de muncă. Acesta a fost motivul pentru care a vrut să fugă! Explicaţia lui este de neînţeles, cu atât mai mult cu cât, a existat riscul să omoare un om. Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă. El este cercetat pentru tentativă de omor şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cazul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. Ieri rucăreanul a fost dus la Tribunalul Argeş cu propunerea arestării preventive. Ieri La închiderea ediţiei noastre nu fusese dată sentinţa. M.Sandu