Un nou director medical la Spitalul Județean

0



De luni va fi numit un nou director medical la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Este vorba de medicul Costin Ștefan, șeful Secției Medicală II, medic specialist diabet zaharat, nutriție si boli metabolice. Acesta îl înlocuiește în funcție de Gabriel Copciag medic ortoped.


La final de mandat Gabriel Copciag a ținut transmită un mesaj:”La finalul drumului parcurs în această funcție, pot spune că a fost cel mai greu an al sistemului de sănătate românesc, un an în care toate resursele ne-au fost puse la încercare: cele umane, materiale și mai ales resursele emoționale (…)Deși nimeni nu ne poate pregăti pentru o pandemie, am fost nevoiți să ne luptăm cu ea, chiar și atunci când dotările erau la limită, paturile insuficiente, iar numărul de cazuri creștea exponențial. Consider că am făcut tot ce mi-a stat în putință. Împreună cu echipa din care am făcut parte am recreat circuite, s-au comasat secții, am optimizat capacitatea de spitalizare, am suplimentat locurile în ATI și am pus în funcțiune unitatea mobilă de terapie intensivă primită prin CNSU. Am pus la dispoziție, în permanență, medicația recomandată de protocoale, am colaborat zi și noapte, am elaborat proceduri, având în vedere, cu strictețe, legislația în continuă schimbare, fără a avea de unde împrumuta experiența trăirii unui context similar. Am testat continuu și am investigat fiecare pacient, încercând să salvăm și, astfel, să ducem la bun sfârșit fiecare caz. Cele mai dificile momente au fost atunci când, în București, nu mai existau locuri și a trebuit să facem față unui număr mare de solicitări. Aveam singura secție de Terapie Intensivă din județ, cu 2 linii de gardă, cu 27 de paturi ATI pentru bolnavii COVID și 20 de paturi pentru pacienții non-COVID…” , a precizat acesta. La final le-a mulţumit tuturor celor care l-au susţinut în perioada de aproximativ un an cât a fost în funcţia de director medical. Gabriel Copciag a fost numit prin dispoziţie a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, în luna mai a anului trecut.
A mai deţinut funcţia în 2018
Noul director medical va fi Costin Ştefan, şef al Secţiei Medicală II, medic specialist diabet zaharat, nutriție si boli metabolice, care a mai deţinut această funcţie din septembrie 2018 – până în 2019. Medicul Costin Ştefan îşi va prelua funcţia începând de luni, 22 februarie. Contactat telefonic, acesta a confirmat informaţia. Îi dorim mult succes în activitate! M.Sandu