A furat 100 de tone de aluminiu de la un francez!

0
0

Un piteştean a organizat furtul a 100 de tone de aluminiu, păgubind un patron francez de 200.000 euro. Acesta a lucrat în complicitate cu alţi opt bărbaţi. „Tunul” a avut loc în 2015, iar acum  toţi cei implicaţi vor fi trimişi în judecată. Modul de operare al acestora a fost stabilit de poliţişti în timpul anchetei.  M.S.

Iată ce se precizează în legătură cu acest caz în comunicatul de presă remis de IPJ Argeş:

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, tăinuire și uz de fals.

Din cercetări s-a stabilit că în octombrie 2015, un bărbat de 47 de ani, din Pitești, pretinzând că este administratorul unei societăți comerciale din județul Cluj, ar fi indus în eroare o persoană din Franța, că va asigura transportul a peste 100 de tone de material neferos ( aluminiu), în valoare de peste 200.000 de euro, pe ruta Rotterdam, Țările de Jos – Alcan Rhenalu, Franța.

Ulterior, marfa a fost adusă în România, cu complicitatea a 8 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 69 de ani, din județele Argeș, Dolj și municipiul București,  prin intermediul a patru ansambluri auto, care au avut aplicate temporar numere de înmatriculare false.

De asemenea, conducătorii auto ar fi folosit, la punctele de trecere a frontierei, înscrisuri de însoțire a mărfii falsificate.

Ulterior, marfa a fost valorificată la un preț subevaluat.

În urma probatoriului administrat, marfa a fost recuperată aproape integral și restituită persoanei vătămate.

Dosarul cauzei a fost fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.”

Foto descriptiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.