Judoka Alexandru Raicu, aur la Grand Slam-ul de la Tel Aviv!

0



Performanță de excepție pentru sportul argeșean. Judoka Alexandru Raicu este tot mai aproape de calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an după ultimul rezultat înregistrat la un important concurs internațional.


Sportivul legitimat la CSM Pitești – FC Argeș a reușit să se impună vineri seară, în Grand Slam-ul de la Tel Aviv, obținând medalia de aur, după un parcurs excepțional. Raicu a câștigând 5 meciuri din tot atâtea programate, obținând mult râvnita medalie de aur la categoria 73 kg. În primul meci, Alexandru l-a invins pe austriacul Reiter Lukas ca mai apoi să reușească o frumoasă victorie împotriva campionului european, Victor Sterpu.
Judoka argeșean și-a continuat parcursul bun, cîștigând meciurile cu Butbul Tohar (Israel) și Tatalashvili Nugzari (Georgia). În finală, Raiciu s-a impus în fata italianului Esposito Giovanni și astfel a acumulat 1000 de puncte în World Ranking List. În urma acestui succes, piteșteanul a ajuns pe poziția 26 în clasamentul mondial la judo, având astfel o șansă reală de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokio!. Sportivul argeșean care este component de bază al lotului național de seniori este pregătit la echipa de club de antrenorii Valentin Ioniță și Cornel Pălărie. S.M.