Un nou protest la Prefectura Argeș!

1
0

Polițiști, angajați din Penitenciarul Mioveni, cadre militare în rezervă și grefieri protestează în această dimineață în fața Prefecturii Argeş. Manifestarea face parte dintr-o serie de proteste organizate la nivel național  de sindicate afiliate Blocului Național Sindical. Oamenii au ieșit în stradă, nemulțumiți de decizia Guvernului de înghețare a salariilor. M.S. Foto C Tudor

 

Sindicaliștii protestează contra înghețării salariilor și sporurilor, împotriva neindexării pensiilor cu valoarea inflației, precum și pentru o creștere a salariului minim corelată cu creșterea prețurilor.

„Nu cerem majorări salariale! Guvernul României trebuie să respecte propriile acte normative asumate la nivel de executiv și aprobate în Parlamentul României. Suntem bugetari iar acesta nu trebuie să fie un stigmat! Noi nu ne putem negocia salariile așa cum nu putem refuza restricțiile, interdicțiile și incompatibilitățile impuse de lege.

 

Pentru o salarizare decentă și echitabilă ne așteptăm rândul încă din anul 2010, an în care o mare parte dintre drepturile noastre au fost eradicate, inclusiv plata muncii suplimentare. Avem o nouă lege-cadru din anul 2017 care nu a fost aplicată decât pentru anumite familii ocupaționale. Însă sectorul public nu este împărțit în smecheri și fraieri.

Nu putem înghiți la nesfârșit tergiversările. Sporurile sunt înghețate din anul 2010. Din anul 2021 îngheață din nou și salariile după doar doi ani de aplicare a legii-cadru, însă îngheață exact acele salarii aflate mult sub nivelul prevăzut de lege și care ar fi trebuit aduse la un nivel corespunzător până în anul 2022.”, spun reprezentanţii Federaţiei Publisind, afiliată la Blocul Naţional Sindical.

1 COMENTARIU

  1. Niste penibili! Primesc o gramada de bani si nu fac mai nimic.Colcaie infractionalitatea in jurul lor.Sa mearga sa munceasca la privat, sa vada acolo cum se castiga banu de greu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.