Petrolul pe podium, Mioveniul pe 10!

0
0

  • Liga 2 – Retrospectiva Etapei a 17-a


  • Etapa a 17-a a Ligii a II-a s-a desfăşurat pe durata a şase zile, începând joia trecută şi terminându-se marţi seară.


    La capătul rundei, Petrolul a ajuns pe podiumul clasamentului, iar CS Mioveni a ratat şansa de a urca pe locurile de play-off, îndepărtându-se de ele, dar rămând totşi la o diferenţă mica de puncte faţă de poziţia a 6-a.
    Doar remiză
    Prologul etapei a 17-a a adus doar un egal pentru Rapid, care a remizat alb pe terenul Gloriei Buzău. Echipa antrenată de Nicolae Grigore a avut şansa de a se apropia la 1 punct de liderul U Craiova 1948 SA şi a urca pe locul secund în primul meci din cadrul rundei cu numărul 17. Cu remiza de joi, Fotbal Club Rapid a ajuns la şapte meciuri consecutive de campionat fără eşec.
    Victorie în 94
    U Cluj a trecut prin emoţii mari vineri, fiind la un pas de a pierde două puncte pe teren propriu, dar a fost salvată de golul lui Golan din minutul 90+4. Gazdele porneau ca favorite şi chiar au deschis scorul prin Ogbu, la primul meci ca titular în ofensiva clujeană. Însă bucuria lor a durat doar patru minute, slătinenii egalând prin fundaşul central Marian Manea, în urma unei lovituri de colţ.
    Trei egaluri
    Ziua de sâmbătă a programat cinci partide, toate de la ora 11, la finalul cărora punctele au fost împărţite egal între gazde şi oaspeţi, cu câte o victorie pentru fiecare şi trei remize. Singurul succes al vizitatorilor a fost consemnat la Reşiţa, acolo unde Dunărea Călăraşi a dat lovitura pe final de meci, prin marocanul Alami (87), aflat la a doua reuşită consecutivă în 2021. Gazdele au bifat un singur succes, prin Metaloglobus, care a reuşit cel mai mare scor al zilei în duelul cu penultima clasată, Aerostar. Căpitanul Ovidiu Herea, ajuns la a opta reuşită în actuala ediţie de campionat, Alex Coman şi Aguinaldo şi-au trecut numele pe tabela de marcaj în victoria cu 3-0 a bucureştenilor. Deşi pornea cu prima şansă, prin prisma poziţiei din clasament, ASU Poli nu a reuşit să scoată decât o remiză albă din deplasarea de la Slobozia, ratând şansa de a egala la puncte liderul. Colega de oraş, Ripensia, a remizat şi ea, dar pe teren propriu, revenind din nou pe tabelă, aşa cum a făcut-o în primul meci din 2021. Dacă în meciul cu Rapid au revenit de la 0-2, acum timişorenii au avut de recuperat doar un singur gol. Cel de-al treilea rezultat de egalitate al zilei s-a consemnat la Mioveni, acolo unde gazdele nu au reuşit să treacă de Comuna Recea. Deşi au intrat la cabine în avantaj, după golul lui Rădescu, argeşenii s-au văzut egalaţi imediat după reluare, când noul intrat Mărieş a punctat cu o lovitură de cap (49).
    Şansă rtată
    Ambele echipe vizitatoare de duminică au avut şansa de a urca pe ultima treaptă a podiumului, însă doar petroliştii au valorificat-o. Atât FC Petrolul Ploieşti, cât şi Viitorul Pandurii aveau nevoie de o victorie pentru a putea spera că vor încheia runda a 17-a pe podium. Eşecul suferit la malul mării a trimis formaţia din Târgu Jiu tocmai pe locul 8, la un punct în spatele ocupantei ultimei poziţii care duce în play-off. În al doilea meci al zilei, FC Petrolul Ploieşti a defilat la Târgu Jiu, lămurind problema învingătoarei încă din prima repriză. Prahovenii au marcat de patru ori în primele 45 de minute, prin Pol Roigé, Romario Moise – la primul gol din campionat de la transferul din iarnă, Vajushi – al patrulea penalty transformat în acest sezon şi Buhăescu.
    Nimic la nimic
    Etapa s-a încheiat marţi,cu remiza alba dintre liderul U Craiova 1948 SA şi Concordia, pe sinteticul de la Chiajna. Oltenii se află la primul meci oficial din 2021, după ce au stat în prima etapă, iar ilfovenii sunt la a doua remiză alba din 2021, o specialitate a casei, la antrenorul Claudiu Niculescu, confimată la începutul sezonului la Mioveni.
    Rezultatele şi marcatorii etapei
    ⚽ SCM Gloria Buzău – Fotbal Club Rapid 0-0 ⚽AS FC Universitatea Cluj – CSM Slatina 2-1 (1-1) Derick Ogbu (33), Idan Golan (90+4) / Marian Manea (37) ⚽AFC Unirea 04 Slobozia – ACS ASU Politehnica Timișoara 0-0 ⚽FC Metaloglobus Bucureşti – CS Aerostar Bacău 3-0 (1-0) Ovidiu Herea (45+1), Alexandru Coman (62), Aguinaldo (64) ⚽CS Mioveni – ACS Fotbal Comuna Recea 1-1 (1-0) Ionuţ Rădescu (31) / Alexandru Mărieş (49) ⚽Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița – AFC Dunărea 2005 Călăraşi 0-1 (0-0) Saifeddine Alami (87) ⚽AFC Ripensia Timișoara – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 1-1 (0-0) Alexandru Neagu (74 – pen.) / Marvin Schieb (60) ⚽AFC Farul Constanţa – ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu 1-0 (0-0) Liviu Mihai (63) ⚽CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu – FC Petrolul Ploieşti 0-4 (0-4) (foto) Pol Roigé (5), Romario Moise (13), Armando Vajushi (26 – pen.), Vasile Buhăescu (45) ⚽CS Concordia Chiajna – U Craiova 1948 SA 0-0. S.M.


     

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.