Încă 23 de zile de reduceri la impozit!

0
0

Impozitul pe clădiri se plătește anual, în două rate egale, până la data de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv. Pentru plata cu anticipaţie, până la data de 31 martie a impozitului pe clădiri, teren şi mijloace de transport datorat pe anul 2020 de către persoanele fizice, primăriile din Argeş acordă o bonificaţie de 10%, iar pentru persoanele juridice se acordă o bonificaţie de 5%.
Important de ştiut este că impozitele şi taxele locale precum şi amenzile contravenţionale din Piteşti şi din Mioveni pot fi achitate şi online.
Plata se poate face utilizând cardul bancar, accesând site-ul www.ghiseul.ro, secţiunea plata fără autentificare şi selectând “Primăria oraşului Mioveni” din lista de instituţii, sau la adresa www.primariapitesti.ro . Pentru plăţile efectuate cu carduri prin intermediul ghişeului virtual de plăţi la adresa de internet www.ghiseul.ro – Primăria oraşului Mioveni, contribuabilii nu datorează comision.
Plata taxelor, impozitelor, precum şi a amenzilor utilizând cardul bancar prin Sistemul Naţional Electronic de Plată Online (SNEP) este disponibilă 24 de ore, 7 zile din 7.
Prin plata cu anticipaţie se înţelege stingerea obligaţiei de plată a impozitului datorat aceluiaşi buget local în anul fiscal 2020, până la data de 31 martie 2020 inclusiv. Impozitul anual, datorat aceluiaşi buget local de către contribuabili, de până la 50 lei inclusiv, se plăteşte integral până la primul termen de plată. În cazul în care contribuabilul deţine în proprietate mai multe clădiri/terenuri/mijloace de transport, suma de 50 lei se referă la impozitul cumulat. În conformitate cu prevederile pct. 11 lit. n), referitor la rotunjire, din HGR nr. 1/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul prezentelor norme metodologice, rotunjirea este operaţiunea de stabilire a sumelor datorate bugetelor locale la nivel de leu, fără subdiviziuni, prin reducere când fracţiunile în bani sunt mai mici de 50 de bani şi prin majorare când fracţiunile în bani sunt de 50 de bani sau mai mari. Regulile de rotunjire sunt:
a) rotunjirea se aplică la fiecare tip creanţă, respectiv creanţă principală sau creanţă accesorie;
b) nu se aplică rotunjiri pentru calculele intermediare privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale;
c) pentru calculele intermediare se utilizează primele două zecimale;
d) în cazul majorării impozitelor sau taxelor rotunjirea se aplică după majorarea acestora stabilită conform art. 489 din Codul fiscal;
e) în cazul bonificaţiei prevăzute la art. 462 alin. (2), art. 467 alin. (2) şi art. 472 alin. (2) din Codul fiscal se aplică regulile de la pct. (i)-(iv), cu excepţia cazului în care prin rotunjire rezultă o valoare a bonificaţiei mai mare
de 10% din impozit, caz în care rotunjirea bonificaţiei se face prin diminuare. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.