„Dacă ne deranjează, îi tăiem pe mascaţi”

0
0

  • Traficanții de droguri se lăudau



Descinderi ieri dimineaţă, la Mioveni şi Piteşti, la mai mulţi bărbaţi suspectaţi de trafic de droguri. Nouă persoane au fost ridicate şi duse la audieri. La închiderea ediţiei noastre pe numele acestora erau emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Unii dintre cei vizaţi de poliţiştii Antidrog au mai fost cercetaţi în dosare ale Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Piteşti. Toţi aceştia au fost urmăriţi de poliţişti sub acoperire o perioadă de timp.


„În ziua de 9 martie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, cu sprijinul jandarmilor argeșeni, au efectuat 10 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Piteşti şi a oraşului Mioveni, la locuințele a nouă persoane bănuite de săvârșirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv. Din cercetări s-a stabilit că persoanele bănuite ar fi comercializat pe raza județului Argeș substanțe cu efect psihoactiv, dar și droguri de risc și droguri de mare risc. În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 45 grame substanţe vegetale şi 11 seminţe, susceptibile a fi cannabis, aproximativ 100 grame substanţe susceptibile a fi psihoactive, precum şi 15 ţigarete confecţionate artizanal. 9 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, urmând ca după administrarea probatoriului, să fie luate măsurile legale care se impun. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română”, a transmis IPJ Argeş într-un comunicat de presă.
9 reţineri
După descinderi au fost conduşi la audieri: Cornel Alexandru T, de 24 ani, Florian M., de 32 de ani, Gabriel B., de 35 de ani, Gheorghe Alexandru C., de 25 de ani, Gheorghe Mădălin M., de 34 de ani, Nicolae Samir C., de 31 de ani, Mădălin Constantin R., de 28 de ani, Marian M., de 29 de ani şi Vasile Bogdan D., de 25 de ani. Unii dintre cei care au fost vizaţi, au mai fost cercetaţi pentru trafic de droguri în trecut, fiind încă sub lupa oamenilor legii. Poliţişti sub acoperire au interacţionat cu suspecţii în diverse ipostaze, reuşind să afle amănunte despre activitatea acestora. Astfel, oamenii legii au aflat că în cercurile lor, traficanţii se lăudau că „au pile” la Poliţie şi la instanţele de judecată şi îşi pot vedea liniştiţi de afacerile ilegale că nu-i va deranja nimeni. Mai mult, oamenii au aflat cu indivizii certaţi cu legea bravau spunând că „ dacă vin mascaţii îi tai”, reuşind prin exagerările lor să convingă consumatorii şi clienţii că nu pot păţi nimic. Atitudinea acestora era adoptată doar din dorinţa de a-i impresiona pe cei cu care veneau în contact şi a-i determina să păstreze tăcerea. La închiderea ediţiei noastre pe numele celor de mai sus au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.