La doar un punct de play-off!

0
0

  • Piteştenii au dat lovitura în „Groapă”
  • Dinamo Bucureşti – FC Argeş 1-2(0-1) Au marcat: Achim(70) / Grecu(28), Malele (74 pen.)



FC Argeș s-a apropiat la doar un punct de play-off după victoria de luni seară, din deplasarea din Ștefan cel Mare, cu Dinamo București. Alb-violeții s-au impus cu 2-1 și au urcat pe locul 7 al clasamentului, cu cele 36 de puncte, obținute în 27 de etape.


Bucureştenii au început slab meciul iar Tofan a tras puţin pe lângă poarta lui Eşanu. Sorescu a avut şansa de a deschide scorul, însă Greab a reuşit să respingă şutul acestuia. Piteştenii au deschis scorul în minutul 28 prin Robert Grecu care a înscris din pasa de manual a lui Cephas Malele. Gazdele puteau restabili egalitatea până la pauyă, însă Muşat a respins de pe linia porţii lovitura de cap a lui Ricardo Grigore. După revenirea de la cabine, Dinamo a crescut presiunea pe adversar iar Sorescu a fost blocat în alte două rânduri de portarul piteştean. Echipa pregătită de Ionel Gane a restabilit egalitatea prin Achim care trimis în plasă din centrarea lui Anton. Argeşul a dat lovitura cu cinci minute înainte de finalul timpului regulamentar. La un duel Şerban – Achim, centralul Coza a dictat penalty pentru alb-violeţi care a fost transformat de Malele. În minutele de prelungire ale partidei, piteştenii mai puteau marca încă o dată, însă Năstăsie a tras peste poartă din poziţie ideală.
Caseta tehnică:
Dinamo Bucureşti: Eşanu – Bejan (Ehmann 46), Puljic, R. Grigore – D. Sorescu, P. Anton, Vl. Achim, St. Filip – Morsay (Fabbrini 46), R. Moldoveanu (Stere 64), G. Creţu (Nepomuceno 64).
Rezerve neutilizate: Kongshavn – A. Radu, Mihaiu, A. Bani. Antrenor: Ionel Tersinio Gane.
FC Argeş: Greab – Tofan, C. Turda, Maric, N. Muşat – Meza Colli (Boldor 87), I. Şerban – R. Grecu (Năstăsie 78), Palic, C. Dumitru – Malele.
Rezerve neutilizate: Micle – De Jonghe, Deslandes, Maes, Pablo de Lucas, Mediop, Ct. Barbu. Antrenori: Andrei Prepeliță și Mihăiță Ianovschi.
Cartonaşe galbene: Paul Anton, Steliano Filip
Arbitri: Ionuț Coza, Mircea Mihail Grigoriu, Marius Badea
Arbitru de rezervă: Eduard Ioniță
Observator joc: Romulus Chihaia
Observator arbitri: Corneliu Laurenţiu Fecioru
Cum s-au marcat golurile:
⚽ min.28: 0-1! Malele trece lejer de Puljic, îi pasează lui Robert Grecu, care înscrie cu un şut plasat.
⚽ min.71: 1-1! Anton centrează în careu, Achim preia de lângă Tofan şi trimite în plasă!.
⚽ min.84: 1-2! Şerban este faultat în careu de Achim, centralul Coza dictează penalty, care este transformat de Malele.
Andrei Prepeliţă: „Mai avem trei finale!”
FC Argeș continuă să viseze la play-off după victoria cu Dinamo din „Ştefan cel Mare”. Piteştenii s-asu impus cu 2-1 pe terenul bucureştenilor şi s-au apropiat la doar un punct de Academica Cluinceni, ocupanta locului 6, ultimul care asigură prezrenţa în play-off.
Andrei Prepeliță, tehnicianul grupării din Trivale, îşi doreşte foarte mult ca FC Argeş să câştige şi ultimele trei etape din sezonul regular: ”Suntem mult mai aproape de îndeplinirea obiectivului. Am plecat de pe ultimul loc și obiectivul era clar. Dacă ajungem în playoff, e un bonus și o bucurie pentru noi toți. M-am temut puțin după primirea golului egalizator, i-am văzut cu capul în pământ, dar mă bucură reacția lor, a venit acel penalty și am avut și alte câteva situații. Suntem o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Fiecare meci este greu. Lucrăm bine, s-a creat o emulație în Pitești acum, lumea ne încurajează chiar dacă se joacă fără spectatori. Mai avem trei meciuri, trei adevărate finale pentru a merge în play-off”, a spus principalul alb-violeţilor după meci.
Ionel Gane: „E ultimul meu meci la Dinamo!”
Dinamo va merge pentru al patrulea an consecutiv în play-out după ce a pierdut cu 1-2 confruntarea de luni seară, de pe propriul teren, cu FC Argeş.
La finalul partidei, antrenorul bucureştenilor şi-a anunţat demisia de la Dinamo: ”I-am anunţat pe băieţi în vestiar, e ultimul meci, eu mă opresc aici. E nevoie de o schimbare, nu am ce să le reproşez la meciul de astăzi. Am încercat în permanenţă, am egalat, dar ne-a lipsit golul 2. Poate cine va veni va aduce alt suflu, altă încredere. Nu am vorbit încă cu fanii. Eu mi-am asumat să rămân într-o situaţie dificilă, dar sunt rezultate care pe mine, ca antrenor, nu mă mulţumesc şi e nevoie de schimbare. Respect pentru cei din DDB şi pentru suporterii, era şi mai rău dacă nu erau ei. Sunt multe lucruri de spus, dar, repet, e o nevoie de o schimbare. La tot ce s-a întâmplat din vară până acum, Cortacero nu a dat motive să-l credem. Nu ştiu ce să mai zic. L-am văzut doar de două ori şi am discutat puţin. Cred în suporteri, ei sunt speranţa de a salva acest club. Problemele nu sunt doar de anul acesta, anul acesta au fost doar mai grave”, a declarat Ionel Tersinio Gane, la finalul partidei. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.