50 de persoane evacuate din cauza mirosului!

0

  • La Mioveni



Un miros înțepător care persista de peste 3 ore a produs teamă printre locatarii unui bloc, din Mioveni, care au sunat la 112 și au cerut ajutor. Mai multe echipaje au mers la fața locului pentru a vedea cu ce se confruntă cetățenii. Au fost evacuate 50 de persoane, între acestea 11 copii. S-a stabilit că mirosul provenea de la un magazin situat la parterul imobilului, aflat în renovare, unde s-a amorsat un perete cu un solvent.


Pompierii, însoțiți de un echipaj CBRN (destinată pentru intervenții în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice sau radiologice) și unul al Serviciului de Ambulanță Argeș au mers la fața locului. Petru că nu știau cu ce se confruntă, pentru prevenire, militarii au evacuat locatarii din zece apartamente, respectiv 19 adulți și 11 copii. După ce au depistat că mirosul provenea de la un magazin situat la parterul blocului, pompierii au evacuat și 20 de persoane aflate într-un cazinou amplasat perete în perete cu magazinul.
Sursa mirosului nu era nimic altceva decât un diluant numit Durovit folosit de muncitori ca amorsă pentru pereți. După patru ore, timp în care apartamentele au fost aerisite, oamenii s-au întors în case. Reprezentanții Gărzii de Mediu au început o anchetă și vor stabili dacă vor aplica sancțiuni.  M.Sandu Foto C. Tudor