Recensământ de probă, în Argeş!

0
0



Direcţia Judeţeană de Statistică Argeş anunţă că în judeţul nostru a fost demarat un recensământ de probă. Acesta se va derula până pe 31 martie şi va cuprinde colectarea datelor în teren, cetăenii având obligaţia de a răspunde întrebărilor recenzorilor. 


Anul viitor, în România, cât și în alte state membre U.E., va avea loc Recensământul Populației și al Locuințelor. Fiind vorba de o cercetare statistică complexă, în luna martie 2021, Institutul Național de Statistică efectuează un recensământ de probă, la care vor participa aproximativ 50.000 de gospodării alese atât din mediul urban, cât și din cel rural, de pe întreg teritoriul României.
În Argeș au fost constituite 26 sectoare de recensământ (15 în municipiul Pitești și 11 în cadrul comunei Bascov),totalizând 1315 locuințe (765 în municipiul Pitești și 550 în comuna Bascov). În perioada 10-16 martie 2021 a putut fi efectuată autorecenzarea (completarea chestionarelor online de către persoanele din gospodăriile cuprinse în eșantion), la nivelul județului Argeș realizând acest lucru un număr de 134 de gospodării. Începând de ieri, până în data de 31.03.2021, va începe deplasarea în teren a în vederea realizării interviurilor cu persoanele/gospodăriile pentru care nu s-a efectuat autorecenzarea. Recenzorii vor avea asupra lor tablete cu ajutorul cărora se va realiza interviul și se vor identifica cu legitimații emise de Direcția Județeană de Statistică Argeș.
Cei care nu răspund corect riscă amenzi
Direcţia Judeţeană de Statistică Argeş anunţă că datele colectate la recensământul de probă nu vor fi făcute publice și nici diseminate în vreun fel. Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete fie prin metoda autorecenzării, fie prin intermediul interviului față-în-față cu un recenzor sunt obligatorii. Refuzul de a furniza informațiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informații incorecte constituie contravenții și se sancționează cu amenzi cuprinse 1.000- 5.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România runda 2021, modificată și aprobată prin Legea nr. 178/2020. Recensământul de probă este necesar în vederea îmbunătățirii modului de organizare și desfășurare a recensământului propriu-zis din primul semestru al anului 2022. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.