Un sfert, din elevii înscrişi la BAC, nu au dat Simularea

0



După ce ieri a fost ultima zi oficială a examenelor de la Simularea pentru BAC, comisiile vor corecta acum lucrările, iar miercuri, 31 martie, vor afişa rezultate.


La nivelul județului Argeș, simularea examenului național de bacalaureat s-a desfășurat fără incidente, ar prezența în fiecare zi, pe probe fiind următoarea: # limba și literatura română – elevi înscriși 5038, prezenți 3909; # proba obligatorie a profilului – elevi înscriși 5038, prezenți 3847; # proba la alegere a profilului și a specializării – elevi înscriși 5038, prezenți 3672. Din cifrele obţinute de la Inspectoratul Şcolar Judeţean reiese că din totalul elevilor înscrişi pentru BAC, doar aproximativ trei sferturi s-au prezentat la examenele de simulare, iar aproximatin un sfert nu au absebntat de la aceste teste, din diferite motive, nu neapărat legate de COVID. „Afișarea rezultatelor se va face pe 31 martie, iar notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați” ne-a explicat Inspectorul Şcolar General din Argeş, Liliana Murguleţ.
Câte unul în bancă
Simularea examenului de bacalaureat, sesiunea 2021, s-a desfăşurat în Argeş după următorul calendar: # 22 martie – proba E)a) – Limba și literatura română; # 23 martie – proba E)c) – Proba obligatorie a profilului; # 24 martie – proba E)d) – Proba la alegere a profilului și a specializării; # 25 martie – proba E)b) – Limba și literatura maternă. Pe 31 martie se vor afişa rezultatele. „Obiectivele simulării sunt reprezentate de: familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real şi de optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale. Subiectele au fost elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora prevăzute în programele de examen pentru bacalaureat, timpul destinat elaborării unei lucrări scrise fiind de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. În vederea protejării elevilor, dată fiind perioada de pandemie, elevii au fost așezați câte unul în bancă, dar doar elevi din aceeași clasă, în ordine alfabetică” ne-a mai spus şefa de la învăţământ. S.M.