Portret Octavian Sachelarie prin ochii doctorului Tase

0



În câteva cuvinte, Octavian Mihai Sachelarie este un intelectual rafinat, un generos amfitrion al cărții, un om cu suflet mare. Domnia-Sa conduce o instituție județeană dedicată educației prin lectură, un fel de templu al viselor, ca să parafrazez un titlu din creația sa.


Ca sociolog, Mihai Sachelarie are o înțelegere profundă a fenomenului lecturii la nivel populațional, una dintre principalele sale preocupări fiind motivația lecturii la tineri. Pentru a dezvolta aceste idei, domnul Sachelarie propune triunghiul carte, lectură, bibliotecă.
„Consider că, așa cum bicicleta, și chiar trotineta – în versiune electrică, își păstrează prospețimea în secolul bolizilor cu sute de cai putere, cartea în formă materială trebuie să coexiste cu literatura online.“
Apropierea noastră s-a realizat prin interesul constant pe care directorul Bibliotecii Județene Argeș îl acordă progresului medical.
Calendarul evenimentelor acestei filiale a Fundației Române a Inimii a cuprins mai multe conferințe de cardiologie. „Îmi amintesc că, la una dintre ele, am exemplificat câteva aritmii cardiace la instrumente de percuție, ceea ce i-a încântat nu numai pe spectatori, ci și pe eminenții colegi cardiologi din board-ul național al FRI.
Dintre numeroasele evenimente de la BJ la care m-am implicat ­ de-a lungul anilor ­menționez:
În urmă cu câțiva ani, noi am creat la BJ un nucleu al Fundației Române a Inimii, în al cărui board se mai află d-l Constantin Neguț, director al trustului Curierul, din partea mass-media și d-l dr. cardiolog Ovidiu Titus Țețiu.
Lansarea cărții “Provocări liberale” a avocatului Valeriu Stoica
Conferință de oncologie susținută de dr. Anca Tase,
Lansarea unor cărți de statistică ale prof. dr. ec. Gheorghe Săvoiu,
Atelierele de terapie prin muzică propuse de Andrei Tase.
Ultima, dar nu cea de pe urmă, expoziția de carte din iunie 2019 și festivalul de blues asociat, la care grupul HeartBeat, condus de tânărul profesor de muzică Andrei Tase, a concertat alături de nume consacrate ca Ducu Bertzi sau Mihai Godoroja.“
Concluzionând, Octavian Mihai Sachelarie este un generos amfitrion al cărții, un intelectual rafinat, un prieten adevărat.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.