A cincea moarte de gripă în Argeş

0
1

Pe lângă corona­virus, argeşenii mai au de înfruntat o problemă gravă: gripa sezonieră. Direcţia de Sănă­tate Publică Argeş anunţă că a fost întregistrat al cin­cilea deces în jude­ţul nostru. Este vor­ba de o femeie în vârstă de 88 de ani, depistată cu virusul AH3.
O femeie în vârstă de 88 de ani din Târgovişte, care locuia flotant la Piteşti, a decedat la spital după ce a fost diagnosticată cu virursul gripal AN3. Bătrâna nu era vaccinată şi avea multiple afecţiuni preexistente. Asta după ce duminică, a decedat un bărbat în vârstă de 60 de ani din comuna Bârla, de asemenea cu afecţiuni preexistente. În ceea ce priveşte situaţia cazurilor de gripă totalul cazurilor este de 180.
Dintre aceştia, 106 au virus gripal B, 52 virus gripal ANH3 şi 22 cu virus gripal AH1. De asemenea, cei mai mulţi sunt copii, respectiv 130, în timp ce virusul a fost confirmat la 50 de adulţi. Luni erau în total 175 de cazuri, 129 la copii şi 46 la adulţi. Se observă aşadar o creştere, atât la numărul de cazuri cât şi la decese.M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.