Iertat pentru viol, condamnat pentru răpire!

0



Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Buzoeşti, a fost ridicat de poliţiştii Serviciului Urmăriri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, ieri, fiind dus la închisoare. Tânărul a fost condamnat definitiv după ce şi-a ameninţat fosta iubită, i-a furat telefonul, a luat-o de pe stradă şi a urcat-o cu forţa în maşina lui unde a violat-o. În timpul procesului, partea vătămată şi-a retras plângerea privind mare parte din acuzaţii, dar cu toate acestea tânărul a fost condamnat. El are de ispăşit o pedeapsă pentru lipsire de libertate din cauză că a răpit-o de pe stradă.


Povestea a început în 2019, atunci când, Florin Cornel Manda nu a acceptat faptul că fosta lui iubită l-a părăsit şi a încercat prin orice mijloace să o convingă să se împace. Când a văzut că nu reuşeşte cu vorbă bună, a trecut la atac. Timp de mai multe zile a urmărit-o, a ameninţat-o şi s-a certat cu ea. Pe data de 22 octombrie 2019 a aşteptat-o în zona Rolast acolo unde lucra şi lovind-o i-a furat cele două telefoane. În seara următoare, când fata ieşea de la schimbul 2, a aşteptat-o în aceeaşi zonă şi cu forţa a urcat-o în maşina lui. Când fata l-a rugat să o lase să plece, acesta a refuzat, mai mult de atât, a violat-o. Pe data de 11 noiembrie 2019 a aşteptat-o, din nou, după ce a ieşit de la locul de muncă şi prin violenţă a deposedat-o de telefonul mobil. Fata a făcut plângere împotriva lui reclamând că i-a creat o stare de temere prin urmăririle lui. Pe data de 13 noiembrie 2019 tânărul a fost arestat preventiv şi a stat închis aproximativ o lună. În octombrie 2020 a fost trimis în judecată. În timpul procesului de la Judecătoria Piteşti, partea vătămată şi-a retras plângerea cu privire la infracţiunile de viol, loviri sau alte violenţe şi hărţuire. A rămas însă, acuzaţia de lipsire de libertate , pentru care a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare.
Din suspendare, în executare…
Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a declarat apel şi procesul s-a mutat la Curtea de Apel Piteşti. Miercuri instanţa a dat hotărârea definitivă. „Admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, împotriva sentinţei penale nr. 1209 din data de 26.10.2020 pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 19516/280/2019(…) Desfiinţează în parte sentinţa şi rejudecând: Înlătură dispoziţiile art. 91 Cod penal referitoare la suspendarea executării pedepsei sub supraveghere cu toate consecinţele, din sentinţă, urmând ca pedeapsa rezultantă de 2 ani închisoare să se execute în condiţiile art. 60 Cod penal. Reduce perioada care se scade din pedeapsa principală aplicată, în care intimatul-inculpat s-a aflat sub efectul măsurilor privative de libertate, data de început fiind 13.11.2019 şi cea de sfârşit fiind 27.12.2019” se precizează în decizia Curţii de Apel Piteşti, care a dispus executarea pedepsei. Ieri poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale-Urmăriri, au pus în executare mandatul emis de Curtea de Apel Piteşti. Tânărul a fost ridicat de oamenii legii fiind dus la închisoare. M.Sandu