Carantina în metropole europene

0
0

  • Conf. dr. Adrian Tase



Un cocktail de anticorpi preparat de Regeneron oferă protecție puternică împotriva COVID-19 la persoanele care locuiesc cu pacienți infectați, inclusiv contra formelor cu variantele B.1.1.7., P.1. și B.1.351.


Descoperirea și mediatizarea faptului că vaccinurile AstraZeneca și Johnson & Johnson dau, în circumstanțe extrem de rare, tromboze, a produs o nouă pauză în procesul global de vaccinare, numit generic “rollout” (Europa, SUA, Australia, etc.).
Cum arată carantina în 4 metropole europene?
Metropolă Paris + Milano Londra Madrid
Île de France + Lombardia + Greater Region
Nr. decese/zi
raportate la nr. cazuri/zi 61/598 89/667 3/249 18/1654
Lockdown
Chiar dacă numărul trombozelor date de vaccinurile care au la baza adenovirus este mult mai mic decât cel al trombozelor date, de exemplu, de COVID-19, anticoncepționale orale sau multe ore de zbor, suspiciunea a explodat. Europa a mai avut pauze legate de probleme logistice și de aprovizionare. Acum există riscul de erodare a voinței de vacinare a europenilor. Cu toate acestea, oficialii europeni intenționează să inoculeze total 70% din populația adultă a UE, adică circa 255 milioane de persoane, la sfârșitul verii. Cancelarul german lucrează la un sistem național de lockdown, care să poată declanșa carantină rapid, în caz de urgență pandemică. OMS cere guvernelor să suspende comercializarea mamiferelor sălbatice vii în piețele alimentare, în scopul prevenirii apariției unor boli noi. Britanicii au câștigat cursa contracronometru a imunizarii populației contra ofensivei valului 3 pandemic. De curând, a treia carantină națională. Călătorii de maximum 10 km. Afacerile neesențiale închise. Fără viață de noapte. Lovită puternic de virus. Toate afacerile neesențiale închise. Doar terase deschise. 70.000 ofițeri suplimentari pentru implementarea restricțiilor. Redeschidere largă după o carantină foarte strictă – maximum stringency level (o persoană pe banca) de 175 de zile (aproape 6 luni). Englezii aleargă la frizerii, pub-uri, săli de sport , magazine. Scoțienii și galezii din 26 Aprilie. Măsuri minime. Turiști din toată Europa dornici de o evadare spre viață liberă vin la restaurantele, barurile, muzeele și teatrele madrilene.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.