Taxele se vor indexa cu rata inflaţiei

0
0

  • Argeşenii vor plăti mai mult pentru serviciile prestate de Consiliul Judeţean



Luni a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș. În cadrul acestei şedințe au fost aprobate mai multe hotărâri care vizează Muzeul Judeţean Argeş, Regia de Administrare a Domeniului Public şi Privat, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, precum şi taxele şi tarifele locale ce se vor aplica începând cu anul 2022.


În urma votului secret, au fost aleşi, în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, Viorel Valentin Enache (consilier județean PSD), Marius Pîrvu (consilier județean PSD), Cristina Popa (consilier județean PSD), Mihail Dorin Bărbuceanu (consilier județean PNL), Cosmin Ghiță (consilier județean USR PLU) și Marius Bogdan Ivan (consilier județean PRO România).
CJ Argeş aşteaptă propunerile instituţiilor subordonate
Direcţia Judeteană de Statistică Argeş a anunţat că în anul 2020 rata inflaţiei a fost 2,06%. Consiliul Judeţean Argeş a decis că nivelul taxelor pentru serviciile prestate de CJ Argeş şi institutiile şi serviciile publice de interes judeţean pentru anul fiscal 2022 se pot indexa cu rata inflaţiei aferente anului 2020, cu excepţia taxelor noi propuse de către instituţii, care se stabilesc la nivelul propus de acestea. Cu privire la tarife, acestea se stabilesc în baza calculaţiei de cost pentru fiecare în parte. În vederea fundamentării proiectului de hotărâre privind stabilirea taxelor şi tarifelor ce ţin de competenţa Consiliului Judeţean Arges, s-a solicitat compartimentelor de specialitate din cadrul aparatului de specialitate, precum şi institutiilor publice subordonate, prin adresa nr. 2164/10.02.2021, propunerile privind nivelul taxelor şi tarifelor ce se vor practica în anul 2022.
Iată hotărârile adoptate: ● Statul de funcții și Regulamentul de organizare și funcționare ale Muzeului Județean Argeș ● Organigrama și Statul de funcţii al Regiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Argeş R.A. ● Constituirea dreptului de administrare în favoarea Muzeului Județean Argeș asupra unor bunuri imobile și mobile ● Asocierea dintre UAT Județul Argeș, prin Consiliul Județean Argeș cu UAT Călinești, prin Consiliul Local al Comunei Călinești, în vederea înființării Centrului de Permanență Călinești, precum și Protocolul de asociere ● Asocierea dintre U.A.T. Județul Argeș, prin Consiliul Județean Argeș cu U.A.T. Mozăceni, prin Consiliul Local al Comunei Mozăceni, în vederea continuării activității Centrului de Permanență Mozăceni, precum și Protocolul de asociere ● Taxele si tarifele locale ce se vor aplica începand cu anul 2022 ● Transferul execuției de casă înregistrată de Centrul de Cultură ”Dinu Lipatti” și actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al Județului Argeș pe anul 2021 ● Desemnarea a 6 consilieri județeni ca membri ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică. M.Duinea


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.