Instanţele vor judeca numai cazuri urgente

0
0

Curtea de Apel Piteşti şi Tribunalul Argeş au anunţat că începând de luni vor fi judecate numai cauze urgente. Ieri şi astăzi au fost jude­cate toate cauzele de pe rol.
Curtea de Apel anunţă că vor fi judecate de luni numai cauze urgente, ce privesc măsuri preventive, cauze care implică copii sau mandate europene de arestare. Cauzele aflate pe rol în perioada 16 – 31 martie 2020 urmează a fi amânate, fără a fi permis accesul părţilor şi al publicului în sediul instanţei. „Fiecare complet de judecată va menţiona pe lista de şedinţă dosarele ce urmează a se judeca în şedinţa respectivă potrivit pct. 2, lista fiind înaintată de grefierul de şedinţă dispozitivului de jandarmi, care va efectua trierea părţilor la uşa de acces în instanţă pentru public, permiţând accesul părţilor din dosarele care se judecă în ziua respectivă . Persoanele care au fost diagnosticate cu gripă sau alte infecţii respiratorii transmisibile, precum şi cele care prezintă o stare generală alterată şi una sau mai multe dintre următoarele simptome: febră, tuse, dificultăţi de respiraţie, dureri musculare, durere în gât, ori alte manifestări clinice comune ale infecţiilor respiratorii nu vor avea acces în sediul instanţei, urmând să fie înştiinţat completul de judecată”, se precizează în comunicat.
Este interzisă staţionarea persoanelor în holul instituţiei
Măsuri speciale vor fi luate în timpul judecării cauzelor de urgenţă, în sensul că va fi permis accesul în sală doar părţilor şi avocaţilor. Pentru dosarele din şedinţele de judecată din luna aprilie 2020 termenele vor fi preschimbate, pentru perioada ulterioară lunii mai 2020, cu excepţia cauzelor specificate în cuprinsul art. 1, care se vor judeca în condiţiile menţionate anterior. În ceea ce priveşte programul arhivei cu publicul, acesta se va desfăşura în intervalul orar 10.00 – 12.00. Se interzice staţionarea persoanelor în holul instituţiei. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.