Vom avea secţii moderne de chirurgie şi cardio!

1

Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş se extinde, astfel că argeşenii se pot trata peste doi ani în secţii moderne, cu aparatură nouă şi de ultimă generaţie. Deja, lucrările la noul corp, care se construieşte în continuarea celui deja existent, au început şi conform autorităţilor sunt în grafic.
“Este o oportunitate fantastică! Se va deschide o eră nouă în activitatea spitalului! Vom accede spre partea de cardiologie intervenţională! În ultimul timp, deja secţiile au fost dotate la cele mai înalte standarde, astfel că avem acum Laborator de angiografie, RMN, Compartiment de chirurgie vasculară, Secţie de cardiologie cu aparatură modernă„, spunea Cătălin Uşurelu – medic şef Cardiologie, una dintre secţiile care se va regăsi pe două etaje în noul corp al Spitalului. Investiţia de peste 85 de milioane de lei aparţine în totalitate CJ Argeş, preşedintele Dan Manu fiind prezent acum două zile pe şantierul de la Spital: „Spitalul Judeţean Argeş va asigura servicii medicale de înaltă performanţă, ca un spital regional. Aici vor putea fi efectuate intervenţii chirurgicale de înaltă perfomanţă. În noua clădire, Secţia de Cardiologie va mai beneficia de un compartiment de electrofiziologie cardiacă, adică vom putea trata şi aritmiile cardiace, lucru care se face doar în câteva locuri din ţară.„
Noua clădire a Spitalului va vea patru etaje unde se vor regăsi Secţiile Chirurgie Plastică şi Arşi, Chirurgie Vasculară, Blocul Operator cu săli de operaţie chirurgie plastică, electrofiziologie şi chirurgie cardio vasculară şi Secţia Cardiologie, în timp ce la subsol vor fi spaţiile tehnice aferente, trei adăposturi ALA şi o zonă destinată prosecturii. Noile spaţii vor beneficia de surse regenerabile de energie de tipul panourilor solare, care permit încălzirea apei menajere. Tot proiectul este în valoare de 85,2 milioane de lei (cu TVA inclus), din care 36,8 milioane de lei (cu TVA inclus) reprezintă valoarea pentru construcţii – montaj, iar 32,3 milioane de lei reprezintă dotările cu aparatură/echipamente medicală, mobilier medical şi general. De construcţie se vor ocupa firmele Star Trading Impex SRL – Zeus SA – Valah Construct Grup, care au format o asociere. Execuţia noii clădiri trebuie făcută în 2 ani, în timp ce contractul cu cele trei firme este pe 36 de luni, lucrările începând pe 2 martie. S.M.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.