Elevii argeşeni încep azi şcoala

0
0

  • Excepţie fac cei din clasele terminale care mai au o săptămână de vacanţă
  • Scenariile în care se începe şcoala s-au modificat



După o lună de vacanţă forţată, luată din cauza multelor îmbolnăviri cu COVID, dar şi a Sărbătorilor Pascale, elevii revin de astăzi la cursurile face-to-face, în clase.


Scenariile după care se va reveni la școală în data de 5 mai, respectiv 10 mai pentru clasele terminale au fost modificate, însă luându-se în calcul doar limita ratei de infectare de 1 la mie. Practic, scenariile galben și rosu au fost comasate în scenariul doi. În scenariul 1, rata de infectare mai mică de 1 la mie, toți elevii plus copiii din grădiniţe vor putea merge la ore cu prezență fizică. În scenariul 2 rata de infectare peste 1 la mie şi nu sunt luate în discuție localitățile în carantină. În acest scenariu 2 vor putea merge la școală toți copiii de grădiniță, plus toți elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale. Practic, în scenariul 2 nu vor putea merge cu prezență fizică la școală, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a și elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a. Elevii claselor terminale, din 10 mai, fie că vorbim de scenariul 1 sau 2, se vor întoarce în școală cu prezență fizică. Practic, scenariile galben și roșu au fost comasate – rata de infectare peste 1 la mie. La întoarcerea la școală nu se cere testare epidemiologică, dar trebuie respectate măsurile.
Aseară, şedinţă a Comitetului
“Nu mai există trei scenarii, acum există scenariul unu şi doi. Toate sunt raportate le indicele de 1 la mie. În ambele scenari0 elevii din ciclul primar şi cei din anii terminali merg la cursuri la cşoală. Diferenţa apare la scenariul doi, în care cei de la gimnaziu şi liceu, fac online. Asta în condiţiile în care din 10 mai anii terminali se întoarc la şcoală cu prezenţă fizică şi cu clasă întreagă. Deciziile vor fi luate şi în funcţie d enumărul de elevi, de infrstructură, de cazuri dacă au sau nu legătură cu elevii… În Argeş, şedinţa Comitetului de Urgenţă este azi (n.r. marţi 4 mai) la ora 16:00. În momentul de faţă dacă nu se schimbă nimic major în această şediţă, elevii argeşeni vin la şcoală cu foarte puţine excepţii, iar una ar putea fi la Morăreşti, unde rata de infectare este foarte mare. Dar, repet, deicizia finală se va lua în această şedinţă” ne-a spus ieri Inspectorul Şcolar General din Argeş, Liliana Murguleţ. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.