Condamnați după ce au atacat jandarmii la percheziții

0

Doi bărbați au fost condamnați de Tribunalul Argeș după ce au atacat polițiștii și jandarmii în timpul unor percheziții. Oamenii legii au descins la locuința unuia dintre inculpați într-un dosar instrumentat de DIICOT, pentru clonare de carduri. Unul dintre suspecți i-a rupt maxilarul unui om al legii, altul a atacat cu o greblă. Instanța a dispus o pedeapsă cu executare pentru unul dintre inculpați, în timp ce celălalt are o pedeapsă cu suspendare.
În luna mai a anului trecut, procurorii DIICOT au organizat mai multe percheziții la o grupare specializată pe clonare de carduri. Aceștia puneau dispozitive pe ATM-uri în țări din UE, copiau datele cardurilor și ulterior scoteau banii din cont. La fel procedau și cu carduri de motorină ale șoferilor de tir. După ce copiau datele se duceau și alimentau cantități mari de combustibil pe care, ulterior le vindeau. Una dintre percheziții a avut loc acasă la Dumitru Copaci, de 36 de ani, din comuna Rătești, suspect în dosar. Oamenii legii au pătruns în locuinţă, iar suspectul urma să fie dus la audieri la sediul DIICOT când au fost atacaţi de acesta. Individul i-a tras un pumn în faţă unui jandarm, provocându-i fractură de maxilar. Alţi doi bărbaţi, rudă cu individul în casa căruia aveau loc descinderile, au venit în curte înarmaţi cu o furcă şi o greblă, ameninţându-i pe oamenii legii. Un jandarm a tras un foc de avertisment, liniştindu-i pe toi cei puşi pe scandal.
Are de plătit daune civile
Dumitru Copaci și Ion Iulian Copaci au fost trimiși în judecată sub acuzația de ultraj, la sfârșitul lunii iulie, anul trecut. Tribunalul Argeș a dat sentința săptămâna trecută. Instanța a dispus ca Dumitru Copaci să primească o pedeapsă cu executare de 10 luni de închisoare sub acuzația de ultraj. Instanța a menținut starea de arest la domiciliu, măsură aplicată de Tribunalul Argeș printr-o altă decizie. De asemenea, judecătorii au admis solicitarea de acordare de daune civile, depusă de jandarmul agresat, Dumitru Copaci având obligația de a-i achita suma de 7.000 de euro. Ion Iulian Copaci a fost condamnat la 6 luni închisoare cu suspendare, fiindu-i fixat un termen de încercare de 2 ani. În perioada termenului de încercare, bărbatul are obligația de a presta 90 de zile de muncă în folosul comunității. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.