Baraj cu Hermannstadt, iar primul meci este la Mioveni …

0



CS Mioveni s-a calificat la barajul de promovare în Liga I, de pe locul 3 al clasamentului, terminând pe această poziție, cu 48 de puncte, cu unul mai puțin ca locul 2 (Rapid), la 6 de locul 1 (U Craiova) și cu 4 mai multe ca locul 4 (Dunărea Călărași).


Galben-verzii au încheiat Play-off-ul având cele mai multe goluri marcate (18) și cu cea mai mare diferență de golaveraj (+ 7). Următoarele marcatoare sunt Rapid (14 goluri) și Craiova (13 goluri). Diferența dintre Mioveni și primele două a făcut-o numărul mia mic de victorii (3 față de 5) și mai mare de egaluri (6). Astfel, dacă argeșenii au strâns 15 puncte în această fază a competiției, Rapidul a strâns 16 iar Craiova 19. Cum CS Mioveni a terminat pe locul 3 a fost împerecheată la baraj cu echipa mai slab clasată, cea de pe locul 14, adică FC Hermannstadt, în timp ce locul 4 – Dunărea va juca cu echipa mai bine clasată – FC Voluntari.
Dublu dezavantaj
După ce duminică s-au aflat și echipele de Liga a II-a participante la baraj, ieri, Casa Fotbalului a găzduit de la ora 10:00, tragerea la sorţi a barajului pentru menţinerea / promovarea în Liga 1. Conform deciziei Comitetului Executiv din 18 august 2020, prin care a fost stabilit sistemul competițional al actualului sezon, locul 7 din play-out-ul L1 va întâlni, în dublă manșă, locul 4 din play-off-ul L2, iar locul 8 din play-out-ul L1 se va duela cu locul 3 din play-off-ul L2. Prin tragere la sorți a fost stabilită gazda manșei tur, programată în data de 29 de mai. Returul va avea loc în data de 2 iunie. Prima manșă arată astfel:
⚽Dunărea Călărași – FC Voluntari
⚽CS Mioveni – AFC Hermannstadt (ora 15:30)
După cum se poate observa, în afara faptului că echipele de liga secundă au fost din start dezavanatajate la acest baraj, deoarece acesta este special programat de FRF în două manse , pentru a ajuta formațiile de Liga I (să poate reveni în caz că au un rezultat negative în primul joc), divizionarele secunde au mai primit o lovitură la tragerea la sorți, fiind programate să joace primul meci pe propriul teren. Singurul avantaj pe care CS Mioveni îl are în fața Hermannstadt – ului este că sibienii sunt o fostă formație antrenată de Alexandru Pelici, are jucători în componență pe care tehnicianul argeșenilor îl știe, iar momentan, echipa este antrenată de fostul secund al său de la echipă. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.