Angajată de la Lear, rănită în accident!

0
0



Un accident rutier a avut loc ieri, la Costeşti, acolo unde, şoferul unui autobuz a lovit doi stâlpi de susţinere a cablurilor de televiziune, un gard şi s-a oprit în două maşini parcate. Autobuzul făcea curse speciale regulate pe ruta Piteşti -Buzoeşti, transportând angajaţi de la Lear Corporation. O angajată a companiei aminte a fost rănită şi a ajuns la spital. Evenimentul este considerat accident de muncă, dat fiind faptul că şoferul vinovat se afla în timpul serviciului iar pasagera victimă era în drum spre casă de la serviciu.


Accidentul s-a petrecut în apropiere de silozul din Costeşti pe strada Teleşti. Şoferul, Ilie Iulian G., de 50 de ani, din comuna Buzoeşti, a pierdut în mod inexplicabil controlul volanului. Autobuzul a lovit doi stâlpi, un gard şi s- oprit în două maşini parcate, avariindu-le. În autovehicul erau trei femei, toate angajate la Lear Corporation. Acestea ar fi trebuit să ajungă acasă, de la serviciu, fiind vorba de o cursă specială, regulată. Elena I., de 49 de ani, din Costeşti ar mai fi avut de parcurs foarte puţin până să coboare. Femeia a fost singura rănită, în urma impactului violent. A suferit leziuni la coloana lombară şi la cap. A fost transportată la spital, constatându-se că nu este rănită grav.
Considerat accident de muncă
Cercetările la locul accidentului au fost efectuate de polițiștii Formațiunii Rutiere Costești. Se spunea că şoferului i s-ar fi făcut rău la volan, ulterior stabilindu-se că, de fapt, omul adormise. Acesta le-a menţionat oamenilor legii că se simţea extrem de obosit, în timpul cursei. În timpul audierilor, Ilie Iulian G. nu a putut spune nimic despre cele petrecute, acesta precizând că nu îşi aminteşte absolut nimic. Deşi a fost supus unor investigaţii medicale s-a stabilit că şoferul nu a fost rănit. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool. „Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, conform art. 196 din Codul Penal”, declara Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş despre evenimentul rutier. A fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş care va demara o anchetă , accidentul fiind catalogat ca accident de muncă. Asta din cauză că şoferul profesionist se afla în timpul serviciului iar femeia rănită era în drum spre casă de la serviciu. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.