O temută judecătoare se pensionează!

3
0



O cunoscută magistrată din cadrul Curții de Apel Pitești, Secția Penală și-a înaintat cererea de pensionare. Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat solicitarea urmând ca președintele Kalus Ionannis să dea decretul de pensionare. Astfel, Raluca Elena Diaconu, despre ea fiind vorba, va îngroșa rândurile judecătorilor care au ales să plece din justiție, la o vârstă la care ar fi putut să-i continue activitatea mulţi ani de acum înainte. În vreme de unii judecători aleg să plece, o fost magistrată a făcut cerere la CSM să revină la instanţă.


Raluca Elena Diaconu de la Curtea de Apel Pitești a făcut cerere de pensionare, acesta fiind discutată și aprobată de Consiliul Superior al Magistraturii în ședința de săptămâna trecută. Pensionarea judecătoarei Diaconu va intra efectiv în vigoare începând cu data de 10 iunie, iar colegii săi de la Curtea de Apel și-au luat deja măsurile necesare pentru a-i suplini absența din completul în care Raluca Elena Diaconu figura ca membră, în cadrul Secției penale și pentru cauze cu minori și de familie din care a făcut parte până acum. CSM a înaintat președinției cererea, urmând să fie dat decretul de pensionare de către președintele Klaus Iohannis. Raluca Elena Diaconu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București în anul 1995. A fost judecător stagiar în cadrul Judecătoriei Costești până în anul 1997, când a primit post la Judecătoria Pitești. În același an, s-a transferat la Judecătoria Galați unde a stat un an, revenind în 1998 la Judecătoria Pitești. În anul 2003 a promovat examenul de grad pentru tribunal, fiind transferată la Tribunalul Argeș, instanță în cadrul căreia a stat până în anul 2006. În iunie 2006 a promovat examenul de grad pentru curte de apel iar în noiembrie 2006 a devenit judecător în cadrul Curții de Apel Pitești. Deși este tânără, având în jude de 50 de ani, judecătoarea Raluca Elena Diaconu a ales să se pensioneze, după 26 de ani în magistratură. Raluca Elena Diaconu este fiica fostului judecător Gheorghe Diaconu, fost președinte al Curții de Apel Pitești. În anul 2015, pe vremea când tatăl ei era președinte, Elena Raluca Diaconu a candidat la funcția de vicepreședinte a instanței superioare. A pierdut în fața judecătorului Marius Săndulescu, în prezent președinte al Curții de Apel Pitești. Judecătoarea Diaconu a lucrat la Curtea de Apel în cadrul Secțșiei Penale și a dat sute de pronunțări în cadrul cărora a trimis la închisoare mulți inculpați.
Vrea să revină în magistratură
Mai mult decât atât, este posibil ca o altă judecătoare, pensionată din anul 2020, să se întoarcă pentru o vreme la Curtea de Apel Pitești. Este vorba despre judecătoarea Ilenuța Bădiceanu, a cărei cerere de revenire pentru o perioadă determinată în funcția de judecător, urma să fie supusă aprobării la CSM. Prima opțiune de revenire în activitate a judecătoarei Bădiceanu este Curtea de Apel Pitești, darîn cerere a precizat şi posibilitatea unei reveniri la Tribunalul Argeș sau chiar și la Judecătoria Pitești. M.S.


3 COMENTARII

    • Temuta de infractori, vrea sa zica presa, pentru pedepsele mari pronuntate.
      Pe de alta parte, cand auzi ca un infractor a fost condamnat la 3 ani si 6 luni inchisoare si ajunge sa faca cerere de eliberare conditionata dupa circa 2 ani…
      te intrebi ce rost mai au aceste pedepse prevazute in Codul Penal?

      Daca ar fi implinit varsta de 60 de ani, ar fi scapat si mai devreme.

      • Ei bine, respectivul infractor mai are de asteptat in inchisoare:
        – azi tribunalul a respins recursul lui Dragnea la respingerea eliberarii conditionate (asadar omul mai ramane in inchisoare cel putin pana in august, cand poate incerca o noua cerere de eliberare)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.