Examenele pentru permis, suspendate în Argeş!

0

După declararea Stării de Urgenţă în contextul pande­miei de coronavirus, autorităţile judeţene i-au informat ieri pe argeşeni despre unele măsuri luate la unele compartimen­te subordonate.
Una dintre decizii este aceea de a a suspenda examenele pentru permis auto. Subprefectul Adrian Bughiu a completat: „Începând de marţi, 17 martie, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor îşi suspendă activitatea de examinare în vederea obţinerii permisului auto, proba teoretică şi cea practică, până la 31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în funcţie de evoluţia situaţiei actuale. Cetăţenii afectaţi de această măsură vor fi reprogramaţi, cu respectarea tuturor drepturilor, conform unei proceduri operaţionale care le va fi adusă la cunoştinţă, în curînd.” Celelalte operaţiuni care se fac prin Serviciul de Permise şi Înmatriculări, gen programări pentru înmatriculări, numere roşii etc… nu sunt afectate, numai se utilizează exclusiv platforma de programare online.
O altă decizie priveşte eliberarea paşapoartelor, aici impunându-se anumite restricţii.”Serviciul public comunitar de paşapoarte va prelua cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice, respectiv a paşapoartelor simple temporare (pentru persoanele care solicită acest tip de document de călătorie) numai pentru persoanele care prezintă documente din care rezultă necesitatea unor călătorii care se vor efectua în cel mult 30 de zile de la momentul înregistrării cererii, exclusiv în baza programărilor online. Transmiterea paşaportului simplu electronic, de la sediul unui serviciu public comunitar de Paşapoarte la adresa de domiciliu/reşedinţă din ţară a titularului ori a persoanei care a formulat cererea, prin Serviciul de curierat, se va face exclusiv în baza unei solicitări adresate prin email/poştă de către titular, respectiv persoana care a formulat cererea/părintele/reprezentantul legal în cazul minorilor cu vârsta sub 14 ani. Primirea cererilor privind exercitarea dreptului la libera circulaţie în străinătate/istoric paşapoarte/scutire taxe vamale precum şi furnizarea datelor din Registrul Naţional de Evidenţă a Paşapoartelor Simple şi eliberarea adeverinţelor/comunicărilor corespunzătoare se va efectua exclusiv prin corespondenţă poştală sau electronică şi numai persoanelor care prezintă documente care justifică urgenţa solicitării. Punctele mobile se închid temporar”, a mai spus subprefectul.
De asemenea, activitatea de primire şi eliberare a documentelor care fac obiectul apostilei se va desfăşura într-un spaţiu amenajat la intrarea în instituţie, doar pentru cetatenii care fac dovada urgenţei şi necesităţii acestei solicitări. Iar documente care urmează a fi apostilate pot fi depuse prin curierat, doar de către societăţi autorizate (birouri de traducere, avocati, etc.). „Rugăm cetăţenii să respecte cu stricteţe programul şi regulile expuse mai sus şi să înţeleagă că toate măsurile dispuse sunt eficiente atâta timp cât sunt respectate”, au fost cuvintele lui Adrian Bughiu.  S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.