A murit doctoriţa Stoican!

0
0



Doliu la Spitalul Municipal Curtea de Argeş! A murit, Marilena Stoican, medic internist, care a lucrat mai bine de trei decenii în cadrul unităţii amintite. Cunoscutul medic a trecut la cele veşnice luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, unde fusese internată săptămâna trecută, când a suferit un stop cardio respirator în timp se se afla la serviciu.


În anul 1986, Marilena Stoican a devenit medic specialist în medicină internă la Spitalul Municipal Curtea de Argeş, acolo unde a fost şi şef de secţie vreme de aproape 10 ani. În vârstă de 70 de ani, aceasta lucra în continuare în cadrul unităţii amintite, deşi se pensionase în urmă cu aprovimativ 5 ani. Era devotată pacienţilor săi şi meseriei pe care a practicat-o cu pasiune peste trei decenii. Săptămâna trecută, joi, era de gardă când i s-a făcut rău. Colegii spun că ar fi căzut pe holul spitalului în urma unui stop cardio-respirator. A fost resuscitată şi menținută în viaţă, fiind transferată la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Marilena Stoican era cardiacă iar în anul 2017 i-au fost montate stenturi. Din nefericire, eforturile colegilor săi de a o salva nu au avut rezultat. A murit luni după-amiază la Secţia ATI a Spitalului Judeţean.
Înmormântarea va avea loc astăzi!
Ieri, sicriul cu trupul neînsufleţit a fost ridicat de la Serviciul de Medicină Legală Argeş fiind dus la biserica din curtea Spitalului Municipal Curtea de Argeş. Deşi, potrivit organizării, trupul neînsufleţit ar fi trebuit să stea în biserică două ore, dar timpul s-a prelungit, fiind foarte mulţi colegi, cunoscuţi şi prieteni care au vrut să-i aducă un ultim omagiu. Medici, cadre medicale şi personal auxiliar, dar şi cunoscuţi din oraş au aprins o lumânare la capăţâiul celei care de-a lungul vieţii a adus alinare multor oameni suferinzi. Preotul Spitalului, Diodor Matache, a ţinut o slujbă după care sicriul a fost transportat în Costeşti- Vâlcea, în apropiere de Horezu. Acolo, astăzi, va avea loc înmormântarea. Preotul Matache a însoţit convoiul până la Vâlcea și va face parte din soborul de preoţi care vor ţine slujba înmormântării.
Luna viitoare ar fi împlinit 70 de ani
Doctoriţa Stoican a tratat de-a lungul carierei mii de argeşeni şi puţini sunt cei care nu o cunosc. Un om deosebit, un profesionist, un doctor care şi-a petrecut jumătate din viaţă îngrijindu-i pe bolnavii din zona Curtea de Argeş. Nu era căsătorită și nu avea copii. Are un frate mai mare şi doi nepoţi. Pe data de 23 iulie, Marilena Stoican ar fi împlinit 70 de ani. Dumnezeu să o odihnească în pace! M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.