Le-a luat foc rezervorul cu combustibil

0
0



Incendiu de proporţii, izbucnit ieri, la o societate de transport petrolier de pe Drumul 23, unde un rezervor cu produs petrolier. Oamenii spun că s-ar fi auzit o bubuitură puternică, ca urmare a unei explozii, după care un fum gros a putut fi văzut de la sute de metri distanţă. Intervenţia a fost extrem de dificilă, existând permanent riscul unei explozii în lanţ, în hala cu pricina fiind alte trei rezervoare pline cu combustibil. Întreaga operaţiune de la faţa locului a fost coordonată de adjunctul inspectorului şef al ISU Argeş, Alin Berevoianu. 


Incendiul s-a manifestat la un rezervor de produs petrolier și la construcția de aproximativ 170 metri pătraţi, de pe Drumul 23, ce aparţin unei societăţi comerciale. Martorii spun că s-a auzit o explozie apoi au fost văzute flăcări şi fum mult. „ Am văzut fumul de la intrare de la Metro, de la câteva sute de metri. Şi bubuitura tot de acolo s-a auzit”, declara un martor.
Risc de explozie
„Pompierii argeşeni au fost solicitaţi să intervină la un grav incendiu într-un spaţiu de producţie care include produse petroliere. În scurt timp ne-am deplasat la faţa locului cu două autospeciale, ulterior fiind completată intervenţia de alte şase autospeciale de stingere, un echipaj SMURD, ulterior primind sprijin şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş. La faţa locului s-a constat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă, exista şi pericol de explozie la recipientele de produs petrolier aflate în apropierea flăcărilor. Paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale unui bărbat care a suferit arsuri de gradul I şi II la membrele superioare şi în zona scalpului, acesta refuzând transportul la spital. Intervenţia a fost coordonată de prim adjunctul inspectorului şef care a ajuns la faţa locului”, a declarat Ionuţ Tunaru, purtător de cuvânt al ISU Argeş. Bărbatul care a suferit arsuri este un muncitor în vârstă de 59 de ani, din Albota. Hala cuprindea numai instalaţia tehnologică şi birouri. În curte era un rezervor cu păcură din care se extrăgea combustibil, făcând parte din sistemul tehnologic de prelucrare a produselor petroliere. În apropiere mai erau 3 rezervoare pline cu produs petrolier la care a fost asigurată permanent răcirea, ca să nu explodeze, acestea fiind deteriorate de căldură. Ceva mai departe erau alte alte 3 rezervoare.
Aerul nu a fost poluat
La faţa locului s-a deplasat şi şeful Gărzii de Mediu Argeş. În urma primelor verificări s-a constatat că deşi autorizaţia de mediu nu fusese însă emisă, pentru folosirea acelui bazin de depozitare a combustibilului, există suspiciuni că bazinul ar fi fost utilizat. „Deocamdată, din câte am înţeles, era în procedură de autorizare pentru rezervorul pe care îl deţin. Mâine o să facem verificările când vor veni la sediu cu toate documentele. Dacă nu erau autorizaţi nu aveau voie să lucreze.
Vor fi sancţionaţi şi li se va sista activitatea. Din ce ştiu, activitatea este de transport produse petroliere. Amenda este de 60.000 lei pentru lipsa autorizaţiei” a precizat Vâjan Alexandru comisar şef Garda de Mediu Argeş. Având în vedere fumul provenit în timpul arderii, fum ce ar fi putut afecta mediul, acesta a adăugat.
„ Deocamdată nu avem depăşiri, avem monitorizări ale calităţii aerului la staţia de la Oarja şi staţia de la din Piteşti. Nu sunt depăşiri nici la Piteşti nici la Oarja”, a declarat şeful Gărzii de Mediu Argeş. Cauza probabilă de la incendiu este în curs de stabilire. Se fac cercetări pentru descoperirea circumstanțelor care au dus la generarea incendiului, au precizat reprezentanţii ISU Argeş. O anchetă a fost demarată şi de poliţişti. Oamenii legii au fost ridicat înregistările surprinse de camerele de supraveghere şi speră ca imaginile să îi ajute în stabilirea cauzei şi a eventualilor vinovaţi.
M. Sandu Foto C Tudor


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.