Ce mai e nou?

2

  • Conf dr. Adrian Tase



La noi, Guvernul e prudent și prelungește măsurile în perioada campionatului european de fotbal. Pentru siguranța personală, a familiei și, în special, a pacienților, cadrele medicale ar trebui să dea tonul la accelerarea vaccinării. Imunizarea este singura șansă de revenire la normalitate.


Britanicii instituie lockdownuri locale.
Japonia se confruntă cu o exacerbare a cazurilor noi cu puțin timp înaintea Olimpiadei. 10.000 din cei 80.000 de voluntari s-au retras.
Portugalia se confruntă cu anulări de sejururi.
În Italia, vaccinarea șchioapătă în continuare.

Spaţiu publicitar






SUA vaccineaza tinerii de 6-12 ani, conform rezultatelor studiului, cu o treime din doza adultului. Iar segmentul de populație de la 6 luni la 5 ani, va primi o doză ajustată cu greutatea corporală. Președintele Biden dă de ziua națională, 4 Iulie, o bere fiecărui american vaccinat, dacă se atinge imunizarea! Iar în Florida, elita Americii Latine își face concediul și se vaccineaza.
China vaccineaza cu Sinovac începând de la vârsta de 3 ani.
New Delhi se relaxează, în așteptarea posibilului val trei.
14 țări africane raportează în ultima săptămână creșteri de peste 30%.
Un pacient cardiac de 63 de ani declară: „Inima mea este atât de slabă încât, dacă mă îmbolnăvesc de COVID, mor!” Corect. O altă pacientă, cu tromboză venoasă periferică cronică, de 67 de ani declara: „Eu am deja tromboză. Dacă mă vaccinez, mor!” Incorect. Un fake indus de propaganda antivaccin. Complicațiile trombotice sunt rarisime. În plus, ea are deja tratament anticoagulant care o protejează.


Spaţiu publicitar