A furat scule de pe un șantier din Austria!

0



Un argeșean, dat în urmărire internațională de autoritățile austriece, a fost prins de polițiștii argeșeni, fiind reținut. Acesta a fost prezentat în fața judecătorilor Curții de Apel Pitești cu propunerea arestării preventive, pentru a fi extrădat. Instanța a respins cererea. Bărbatul este acuzat că ar fi sustras mai multe scule electrice de pe un șantier din Austria. Dacă valoarea bunurilor sustrase ar fi fost cu 1000 de euro mai mică, putea scăpa fără să fie tras la răspundere.


Miercuri, polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale Argeș, cu sprijinul polițiștilor Secției de Poliție Rurală Leordeni, au depistat, pe raza localității Rătești, un bărbat de 32 de ani, din Merișani, urmărit internaţional în baza unui mandat european de arestare, emis de autorităţile din Austria, pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a dispus reţinerea pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei pentru parcurgerea procedurii de predare.

Complicii au fost prinși
Nicola Ionaș M, de 32 de ani, din comuna Merișani era căutat de mai bine de un an. Acesta este acuzat că împreună cu alți doi complici, ar fi furat scule electrice de pe un șantier din Austria. Valoarea sculelor sustrase este de aproximativ 6.000 euro.

Potrivit legislației din țara amintită, se consideră infracțiune fapta în urma căreia a fost constituit un prejudiciu mai mare de 5.000 de euro. Altfel spus, dacă valoarea sculelor ar fi fost de 4.999 euro cei trei bărbați ar fi scăpat fără să răspundă penal. După ce cercetările au fost demarate, complicii argeșeanului au fost prinși fiind extrădați pentru cercetări. Nicolae Ionaș M. nu a fost de găsit. Deși avea adresa în comuna Merișani, de mai bine de doi ani, acesta locuia la concubina lui, în comuna Rătești, acolo unde a fost prins miercuri, după ce poliţiştii au aflat unde se ascunde.

Cererea procurorilor, respinsă
Ieri bărbatul a fost dus în fața judecătorilor de la Curtea de apel Pitești cu propunerea de arestare preventivă.

Magistrații au respins propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel. Au luat totuși, măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile, pe numele inculpatului. Acesta are de respectat o serie de obligați. Instanța a fixat un nou termen de judecată pe 1 iulie, atunci când procurorul va trebui să prezinte mandatul de arestare internațional, în original și tradus. Abia atunci, în baza documentului, de va judeca din nou cererea arestării preventive și extrădarea bărbatului. M.Sandu