Primele studii clinice ale vaccinului încep în Statele Unite

0

În Statele Unite se încearcă un tratament într-un studiu clinic în stadiu incipient pentru un posibil vaccin contra coronavirusului. Primul studiu clinic în faza I pentru un potențial vaccin COVID-19 a început la Seattle, Washington.
Patru adulți, primii dintre cei 45 de participanți, au primit primele lor doze de vaccin experimental dezvoltat printr-un parteneriat între Institutul Național al Alergiilor și Bolilor Infecțioase (NIAID) și Moderna, o companie de biotehnologie cu sediul în Cambridge, Massachusetts. Dar, deși este o etapă importantă, procesul de faza I este doar începutul unui proces îndelungat de testare a siguranței și eficacității medicamentului.
Studiul se desfășoară la Institutul Medical Kaiser Permanente Washington și va testa o serie de doze de vaccin. În următoarele 6 săptămâni, participanții vor primi prima doză, urmată de o a doua, 28 de zile mai târziu. Vizitele de urmărire atât în persoană, cât și la telefon, vor evalua sănătatea participanților pe o perioadă de 14 luni, iar probele de sânge vor ajuta cercetătorii să evalueze răspunsul imun al organismului la vaccinul experimental.
Vaccinul potențial se bazează pe ARN-ul mesager, care direcționează organismul să facă o proteină găsită pe învelișul exterior al coronavirusului. Speranța este că aceasta va genera un răspuns imunitar care protejează împotriva infecției.
Echipa de la Moderna lucrase deja la un vaccin pentru sindromul respirator din Orientul Mijlociu, care este cauzat de un alt coronavirus. Asemănările virusului i-au ajutat pe cercetători în căutarea unui vaccin COVID-19. Drept urmare, procesul de faza I a fost „lansat într-o viteză record”, potrivit unei declarații a directorului NIAID, Anthony Fauci, la 16 martie. Cercetătorii speră să aibă primele date despre studiile clinice în termen de trei luni.
Dar chiar și în cel mai bun caz, vaccinul nu ar fi disponibil pe scară largă publicului cel puțin încă un an, potrivit NIAID.  C.Z.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.