La ora actuală seria Samsung Galaxy S21 este cea mai nouă serie lansată de cel mai mare producător de telefoane mobile din întreaga lume. De asemenea, mai avem doar puțin până la lansarea telefonului Samsung Galaxy Z Fold 3, care se pare că ne pregătește o mulțime de surprize. Dar cu toate acestea, chiar și acum cu atâtea variante noi la dispoziție, telefoanele din seria Samsung Galaxy S10 încă le poți găsi dacă știi unde să cauți și nu puțini sunt cei care doresc să investească într-un astfel de terminal.
Partea bună în legătură cu telefoanele Samsung Galaxy S10 este faptul că încă beneficiază de suport și probabil că vor mai beneficia pentru un timp de acum înainte. Iar acest lucru este minunat dacă îți dorești un telefon bun, dar nu ești dispus să cheltuiești o mică avere pe un telefon din seris Samsung Galaxy S21.
În plus, telefoanele Samsung Galaxy S10 au un design foarte aspectuos, care te face să le îndrăgești încă de la prima utilizare. Iar dacă vrei să le dai ceva mai multă personalitate, o poți face foarte simplu investind în huse Samsung Galaxy S10, huse Samsung Galaxy S10+ sau huse Samsung Galaxy S10 lite din colecția Itelmobile.
Ce trebuie să știi despre telefoanele din seria Samsung Galaxy S10?
Dintre toate cele trei telefoane ale seriei Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10 lite este cel mai convenabil. Samsung Galaxy S10 este un flagship un telefon bun fără însă a atinge nivelul unui flagship. Iar Samsung Galaxy S10+ este cel care excelează pe cele mai multe planuri.
Un lucru pe care toate cele trei telefoane ale acestei serii îl au în comun este faptul că fiecare dintre ele este dotat cu câte un procesor Snapdragon 855 – dacă vorbim de terminalele comercializate în America de Nord sau un Exynos 9820 – dacă ne referim la terminalele comercializate în restul lumii.
De asemenea, fiecare dintre ele este disponibil în câte o variantă cu 128 de GB de memorie internă, în timp ce Samsung Galaxy S10 lite are și un model cu 256 GB, Samsung Galaxy S10 mai are un model cu 512 GB, iar Samsung Galaxy S10+ se mai găsește și într-o variantă cu 512 GB și una cu 1 TB.
La capitolul baterie, de asemenea, aceste telefoane prezintă diferențe, dar lucrurile sunt destul de echilibrate, având în vedere faptul că pe măsură ce crește ecranul cresc și nevoile. Astfel, Samsung Galaxy S10 Lite care are un ecran de 5.8 inch, full HD+, are o baterie de 3100 mAh, Samsung Galaxy S10, cu un ecran de 6.1 inch, quad HD+, are o baterie de 3400 mAh, iar Samsung Galaxy S10+, cu un ecran de 6.4 inch tot quad HD+, la fel ca Samsung Galaxy S10, are o baterie de 4100 mAh. Conform testelor, dacă terminalul este vorba de un terminal nou, Samsung Galaxy S10 lite are o autonomie de 9 ore și 41 de minute, Samsung Galaxy S10 o autonomie de 10 ore și 19 minute, iar Samsung Galaxy S10+ o autonomie de 12 ore și 35 de minute.
Nu am putea numi acest articol o recenzie completă dacă nu am discuta și despre camerele foto. Samsung Galaxy S10 lite este telefonul cu cele mai puține lentile, dar asta nu înseamnă că este un terminal cu care nu îți poți face treaba când vine vorba de fotografie. El are ca și celelalte telefoane ale seriei un senzor de 12 MP, dar și o lentilă ultrawide, de 16 MP. De asemenea, cu ajutorul funcției sale Scene Optimizer, camera principală a acestui telefon mobil recunoaște până la 30 de peisaje diferite.
Pentru a-și justifica prețurile ceva mai piperate, Samsung Galaxy S10 și Samsung Galaxy S10+ mai și o a treia lentilă, o lentilă de 12 MP; cu o deschidere f/2.4 și cu zoom optic 2x.
În partea din față, drept cameră selfie, fiecare din aceste trei telefoane, inclusiv cel mai nou model Samsung Galaxy S10 5G, sunt dotate cu câte un senzor de 10 MP și cu o deschidere f/1.9. De asemenea, Samsung Galaxy S10+ este singurul care are în plus un senzor de adâncime care permite utilizatorilor să-și facă portrete cu subiectul colorat și fundalul alb-negru, sau cu efect bokeh.