Poliţist rutier trimis în judecată!

0
0



Un agent din cadrul Biroului Rutier Piteşti a fost trimis în judecată după ce ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, au stabilit că acesta ar fi comis mai multe infracţiuni. Subofiţerul a oprit în trafic un şofer căruia ar fi trebuit să-i reţină permisul pentru depăşirea vitezei. În loc să aplice legea, a acceptat ca cel de la volan să dea permisul soţiei, poliţistul întrocmind un proces verbal fals.


„Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești a finalizat urmărirea penală și a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș – Biroul Rutier Pitești pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptele fiind săvârşite în concurs real și a unui alt inculpat, persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la fals intelectual şi a faptei de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptele fiind săvârşite în concurs real”, anunţă DGA.

A întocmit proces verbal pe numele altcuiva
„În fapt, la data de 20 septembrie 2020, agentul de poliție, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu a oprit în trafic persoana inculpată, care conducea un autoturism cu o viteză ce a depăşit cu peste 50 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv. Pentru a nu-i întocmi acestuia procesul – verbal de contravenție și a nu-i aplica măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce, agentul de poliție ar fi falsificat procesul – verbal, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului și ar fi consemnat, în fals, faptul că şoferul autoturismului a fost o altă persoană, aplicându-i acesteia sancţiunea amenzii în cuantum de 1.305 lei şi suspendarea dreptului de a conduce.

Totodată, prin falsificarea procesului – verbal de contravenție prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, s-a cauzat o pagubă bugetului Primăriei Piteşti în cuantum de 1.305 lei şi o vătămare a drepturilor şi intereselor legitime ale persoanei care a fost sancţionată pentru o contravenţie pe care nu a comis-o şi care a fost privată, pe nedrept, de dreptul de a conduce autovehicule timp de 90 de zile. De asemenea, pentru inculpat s-a obţinut un folos necuvenit, respectiv nesancţionarea contravenţională a acestuia şi neaplicarea măsurii suspendării dreptului de a conduce” se preciezază în comunicatul remis de DGA. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.