Angaja artiști pentru subvenție!

0



Ieri au fost organizate 21 de percheziţii, în București și în județele Argeș, Ilfov, Ialomița și Teleorman, la sediile unor societăţi comerciale şi la persoane fizice. Acţiunea a fost organizată de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, după ce oamenii legii au constatat că un service din Bucureşti a încheiat mai multe contracte pe drepturi de autor pentru a primi subvenţii de la stat în perioada pandemiei de coronavirus.


„În ziua de 29 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș efectuează 21 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Ilfov, Ialomița și Teleorman, la sediul unor societăți comerciale și locuinţele unor persoane suspecte de săvârşirea unor infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune și fals în declarații. Din cercetări a rezultat faptul că, în contextul situației epidemiologice SARS-CoV-2, contra unor avantaje materiale, reprezentanții unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul București, ar fi încheiat, fictiv, contracte de cesiune drepturi de autor, care au fost înmânate mai multor persoane fizice de pe raza județelor Argeș, Ilfov, Ialomița și Teleorman, dar și din București, în vederea obținerii de indemnizații lunare de sprijin pentru drepturi de autor și conexe, de la bugetul de stat. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 360.000 lei.

28 de persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri. La acțiune participă 65 de polițiști specializați în investigarea și combaterea infracționalității economice și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul inspectoratelor de poliție din județele Argeș, Ilfov, Ialomița, Teleorman și D.G.P.M.B” a transmis IPJ Argeş.

A obţinut subvenţii de la bugetul de stat
Din cele 21 de descinderi, 4 au avut loc în Argeş în comuna Slobozia. Anchetatorii au stabilit că patronul unei societăţi care are profil de activitate „întreţinerea şi repararea autovehiculelor” din Bucureşti a încheiat contracte pentru drepturi de autor cu 28 de persoane, artişti, scriitori, etc.

Ce nevoie avea un sevice de astfel de servicii? Anchetatorii au stabilit că documentele au fost încheiate fictiv pentru a primi ajutorul de la stat, acordat firmelor aflate în dificultate din cauza restricţiilor impuse în întreaga ţară, de pandemia de coronavirus.

Oamenii legii nu exclud ca patronul să fi falsificat mai multe contracte, însă, până în prezent au fost identificate 28 documente.  M.Sandu